Велика Британија, Шпанија, Србија и Француска у борби за европски трон

Шести такмичарски дан на Европском првенству за жене донео је велика узбуђења и веома занимљиве утакмице, након којих смо сазнали имена четири тима која су остала у конкуренцији за титулу намењену шампиону Старог континента.

ARENA-1.jpg
Први меч дана у „Штарк арени“ одиграле су репрезентације Мађарске и Велике Британије. Од почетка меча, тим са острва је стекао осетнију предност која је до одласка на петнаестоминутну паузу између два полувремена износила десет поена. У тећој четвртини виђена је уједначена борба, да би се Мађарице, корак по корак, приближавале у последњој деоници.


Права драма, одвила се у последњих 45 секунди сусрета, када је Мађарска тројком Студер пришла на 59:60. Прво Велика Британија није искористила напад, да би им се Мађарска реванширала на исти начин, након чега је фаулирана Семјуелсон искористила два слободна бацања, оставивши Мађарској да преко Студер покуша да тројком стигне до продужетка. Ипак, лопта није прошла кроз кош и Велика Британија се са 62:59 заслужено нашла у борби за медаље.


У другој утакмици дана, Шпанија је у потпуности надиграла Русију и славила резултатом 78:54. Након прве четвртине, „Црвена фурија“ је имала +3, да би у другом периоду Рускиње остале без одговора на доминантну игру Шпаније која је до одласка на „велику паузу“ имала 16 поена предости.
Друго полувреме донело је наставак доминације шпанске репрезентације, максималних +26 и убедљив тријумф Црвене фурије.
Од 18.00 часова, на паркет су изашле репрезентације Белгије и Француске. У првој деоници, Француска је била изузетно ефикасна, па је овај период решен са 27:16. Ипак, искусне Белгијанке су у другој четвртини ограничиле ривала на свега 8 поена и тако пришле на -3.
Након трећег периода резултат је био изједначен, да би у четвртој четвртини Белгија била та која је повела са шест поена разлике. Ипак, у последњем минуту сусрета, Француска је стигла до изједначења, након тројке Хартли десет секунди пре краја меча. Белгија потом није реализовала напад и ушло се у продужетак. У додатних пет минута, Француска је била за нијансу конкретнија што јој је донело победу резултатом 84:80.
Последњи меч дана, био је права посластица за навијаче Србије! Наше девојке су од почетка до краја меча доминирале и веома убедљиво савладале Шведску. Од почетних 7:0 до коначних 87:49 наш тим је на паркету „Штарк арене“ изгледао супериорно, чиме је на најбољи могући начин најављено суботње полуфинале.

У суботу, прво ће снаге одмерити поражени четвртфиналисти који ће се борити за пласман на квалификациони предолимпијски турнир. Од 12:30, састају се Русија и Шведска, док ће од 15.00 снаге одмерити Мађарска и Белгија.
Од 18.00 часова за пласман у финале ће се борити Француска и Велика Британија, а од 20.30 Србија и Шпанија.

Tagovi

Komentari (0)

Повезане вести