Ваздухопловство: РАКЕТНИ МОДЕЛАРИ НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ

У духу свих ваздухопловних репрезентација, и ракетни моделари одлазе на пут освајања светских одличја на Светско првенство у Влоцлавек у Пољску, где ће наступати од 29. јула до 4. августа. Репрезентација Србије у ракетном моделарству учествоваће у следећем саставу: сениори – Владимир Чипчић из Аеро клуба „Кикинда“, Зоран Катанић из Аеро клуба „Сремска Митровица“, Михаило Петровић из Аеро клуба „Фрањо Клуз“ из Земуна, Миодраг Чипчић из Аеро клуба „Кикинда“, јуниорка Кристина Чипчић из Аеро клуба „Кикинда“. Уз репрезентативце ће бити и помоћник Милан Димитров из Аеро клуба „Ада“ и директор репрезентације Драган Јевтић из Сремске Митровице.

raketni modelari.jpg

 

Ракетни моделари су познати у Ваздухопловном савезу Србије као једна од најтрофејнијих грана спорта, па са сваког великог међународног такмичења годинама уназад доносе прегршт медаља и пехара. Прошле године на Европском првенству, такође одржаном у Пољској, освојили су три бронзане медаље у класама С5Ц екипно и С6А покединачно и екипно. У светском купу се такође име српских спортиста нашло у самом врху, па је освојена једна златна и бронзана медаља.

Иначе, Миодраг Чипчић из Аеро клуба „Кикинда“ је актуелни светски првак у класи С3А, Дејан Жак из Аеро клуба „Живица Митровић“ из Беле Цркве је актуелни јуниорски вицешампион света у истој класи, јуниорка Кристина Чипчић је имала освојену бронзу у класи С6А на прошлом светском првенству, а јуниорска репрезентација у класи С9А екипно такође бронзану медаљу.

На овогодишњем светском првенству ће наступити укупно 24 репрезентације света, 172 такмичара сениора и 115 такмичара јуниора. Репрезентативци Србије ће се такмичити у свих осам класа – С1,С3,С4,С5,С6,С7,С8,С9.

Tagovi

Komentari (0)

Повезане вести