Ватерполо: Сензација на Светском купу у Берлину

Данашњи дан је донео једну сензацију у ватерполу. Неприкосновени фаворит у мечу Аустралија : Хрватска, је изгубио.

Иако су сви већ ”видели” дуел Србије и Хрватске у финалу, до тог меча неће доћи. Преносим уз малу корекцију текста коментар хрватских новинара пре и после ове кобне утакмице по њих:

 

814432.jpeg

Фотографија: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

 

 

Очекивања и прогнозе пре утакмице са Аустралијом:

 

Ватерполисти Хрватске играће у четвртфиналу Светског ватерполо купа против селекциjе Аустралиjе данас у 17.30 сати, а та утакмица биће занимљива и због чињенице да ће у њоj Лорен Фатовић играти против екипе чиjи jе селектор његов отац Елвис коjи на клупи Аустралиjе никада ниjе победио сина.

Изабраници  селектора Ивице Туцка, коjи су jуче у последњем колу Б групе Светске ватерполо лиге играли са Србиjом 10-10 и иако имаjу наjбољу гол разлику, нису освоjили прво место у групи jер им се победа против наjслабиjе екипе репрезентације Jужне Африке брише. Како jе Србиjа победила САД са 14-8, а Хрватска са 15-10, Србиjа jе освоjила прво место у групи и они ће вечерас у 19,00 часова играти против последње пласиране репрезентациjе из групе А Jапана, а Хрватска у 17. 30 против Аустралиjе.

Иако jе Аустралиjа свакако тежи противник од Jапана, пласман у полуфинале селектора Ивице Туцка не би требао бити под знаком питања.

 

 

У случаjу победе над Аустралиjом, наши  ватерполисти ће у суботу у полуфиналу играти с победником из сусрета Немачка - Jужна Африка у коjоj су Немци велики фаворити, док Србиjу после Jапана чека победник сусрета Мађарска - САД.

Иако у спорту никада ниjе захвално прогнозирати, добри познаваоци ватерпола веруjу да ће се у недељу у финалу Светске лиге у Берлину поновно састати Хрватска и Србиjа.

 

Резултати данашњих утакмица:

Мађарска – САД 10:8 (5:2, 1:1, 3:3, 1:2)
Аустралиjа – Хрватска 9:8 (1:1, 4:4, 2:2, 2:1)
Jапан – Србиjа 7:12 (3:2, 2:6, 1:3, 1:1)
Немачка – Jужна Африка 24:5 (7:3, 5:1, 7:0, 5:1)

 

Коментар после данашњег изненађења:

 

 

Хрватски ватерполисти поражени су у четвртфиналу Светског купа од Аустралиjе 8:9 (1-1, 4-4, 2-2, 1-2) те су се тако опростили од такмичењакоjе никадау историјинису освоjили.

Берлин неће остати у лепом сећању 'баракудама' коjе су запеле већ у четвртфиналу против незгодних Аустралијанаца коjи су искористили понуђено.

Хрватски ватерполисти имали су у трећоj четвртини 7:5, изгледало jе да ће сломити супарника, но, Аустралијанци, коjе води селектор Елвис Фатовић, нису се обесхрабрили, већ су успели доћи до преокрета и почетком последње четвртине повели су 8:7.

Ни то ниjе 'раздрмало' хрватске ватерполисте, и даље су 'баракуде' биле неефикаснеу нападу. Нису искориштене три прилике са играчем више. Ипак, минут и 14 секунди пре краjа сусрета, Хрватска напокон успева да реализује играча више. Jосип Врлић погодио jе за изjедначење 8:8.

Но, уследио jе нови шок, 59 секунди пре краjа, Joe Kayes постиже  своj трећи погодак на утакмици и доноси победу Аустралиjи. И тако jе Елвис Фатовић први пут као селектор Аустралиjе победио свог сина Лорена, коjи jе дао само jедан гол из пет покушаjа.

 

 

Tagovi

Komentari (0)

Повезане вести