Ватерполо: Сутра спектакл - Србиjа против Хрватске

У Кући ватерпола данас jе одржана конференциjа за медиjе поводом сусрета другог кола Светске лиге у коjем ће сутра играти Србиjа и Хрватска. Меч се игра у 17 часова на базену СЦ "25.маj Милан Гале Мушкатировић".

 Screenshot 2019-12-28 at 20.26.29.png

На посећеноj конференциjи први jе говорио селектор Хрватске Ивица Туцак:
- Ово jе дефинитивно jедна од наjвећих утакмица у свету ватерпола, мало jе у незгодном тренутку нама jе био Божић вама тек предстоjи, били смо у Аустралиjи ви у Америци, и даље смо под џет легом, али сигурно ћемо дати своj максимум да видимо где смо. За Хрватску jе наjбитниjе да jош нисмо извадили визу за Токио и зато нам jе циљ што бољи пласман на ЕП. Надам се да ће нам зато оваj меч бити прави тест за Будимпешту. Очекуjем добру утакмицу два врхунска тима, као и увек надам се да ће све проћи у врхунском амбиjенту.

Селектор Србиjе Деjан Савић jе рекао: 
- Сматрам да ће сутра бити спектакл, посебно ако се сетимо утакмице од летос коjа jе свима остала у дивном сећању пре свега због кише jер jе у суштини то био jединствени моменат у овом спорту. Са друге стране сигуран сам да су ово две наjбоље свертске екипе у последњих неколико година надам се и убудуће. Треба да видимо у каквом смо стању. Умор постоjи и у суштини мислим да Светска лига као и сваке године у наредноj олимпиjскоj представља и тренажни део за ЕП у jануару, а после нормално и за Олимпиjске игре. Сигурно jе да смо ми растерећени jер смо се квалификовали за ОИ, што jе у суштини био циљ. Желим сву срећу хрватскоj екипи да извади што пре визу за олимпиjске игре jер мислим да jе то тренутно њима наjбиитниjе.


Андро Бушље, капитен Хрватске jе додао:
- Утакмица нема неки велики спортски набоj и значаj, али jе увек занмљива. Показаће и нама и њима где смо у припремаwма за ЕП. Надамо се да ћемо сутра показати добру утакмицу, желимо победу иако ниjе нешто претерано важна, али наjважниjе jе да видимо где смо у припремама за ЕП. Мислим да ћемо тамо бити врло добри и да ћемо успети.


Филип Филиповић, предводник српског састава:
-  Пре свега извињавам се, jер неки сутра неће моћи да гледаjу спектакл, жао ми jе што ће базен Милан Гале Мушкатировић бити заиста мали да прими све љубитеље спорта и ватерпола. Што се тиче утакмице, нема пуно поторебе да трошимо речи, знамо коjе су екипе. Каошто jе и Андро напоменуо, да су бодови у другом плану, али када играjу Србиjа и Хрватска, то вам налаже да дате максимум и да оставите срце у базену. Тако ће бити и сутра, желимо да на наjбољи начин затворимо годину и ми и они. Резултат jе у другом плану, очекуjу нас ЕП у Будимпешти и Олимпиjске игре у Токиjу. Моj предлог селектораима jе да ако желе да наставе Божићну атмосферу да можемо да померимо меч и на неки други терен.

Tagovi

Komentari (0)