Ватерполо: Против Хрвата у најјачем саставу

Савезни селектор Деjан Савић jе одредио 13 играча за сусрет са Хрватском 12. марта у Сиску. Као што jе и наjавио, без обзира што оваj сусрет нема већи резултатски значаj, Хрватима ће се супротставити у наjjачем саставу, оном коjи jе освоjио  злато на ЕП у Барселони.

vaterpolo_reprezentacija.png

 

Дакле састав jе: Гоjко Пиjетловић (Шабац), Душан Мандић (Про Реко), Виктор Рашовић (Солнок), Сава Ранђеловић (ОСЦ), Милош Ћук (Младост), Душко Пиjетловић (Динамо), Немања Вицо (Триестина), Милан Алексић (Солнок), Никола Jакшић (Ференцварош), Филип Филиповић (Про Реко), Андриjа Прлаиновић (Солнок), Стефан Митровић (Ференцварош) и Бранислав Митровић (ОСЦ).

Екипа ће се окупити у Сиску у понедељак увече, када ће имати тренинг. И на дан утакмице ће се тренирати а почетак последњег сусрета у групи Европа купа jе у 17.30. 

- Одиграли смо све сусрете у овом такмичењу по плану и наjавили смо да ћемо са Хрватском да играмо у наjjачем саставу. И они су позвали наjбоље играче тако да сам сигуран да ће бити квалитетна утакмица. Играћемо jош ове године али у сваки меч улазимо са наjвишим амбициjама а дуел са тимом коjи нам jе често био ривал у наjважниjим утакмицама jе прилика да видимо где смо – каже кратко Деjан Савић.

Обе селекциjе су се већ пласирале на Ф8 Европа купа коjи ће од 5. до 7. априла бити одржан у Загребу. Прве четири екипе са тог такмичења стичу право играња на финалном турниру Светске лиге у jуну у Београду. Уколико Србиjа буде међу те четири екипе онда ће из Загреба пут нашег главнг града три састава jер jе Србиjа као домаћин директан учесник. У Београду ће победник стећи право играња на Олимпиjским играма у Токиjу.

 

Tagovi

Komentari (0)