Ватерполо: Нишлије очекуjу спектакл

 Screen Shot 2018-12-10 at 9.52.18 PM.png

 

Ниш ће имати прилику да у среду од 17.3о буде домаћин правог ватерполо спектакла. У базену Чаир ће у трећем колу Еврокупа снаге одмерити Србиjа и Хрватска. Оба тима су до сада победили Румуниjу и сигурно су учесници завршног дела овог такмичења коjи ће бити одржан у Будимпешти.

Данас су у Кући ватерпола са представницима медиjа разговарали селектор Деjан Савић и капитен Филип Филиповић.

- Изузетан jе значаj не због резултата вец ће бити ватрено jер у последње четири године разна финала и полуфинала смо одиграли. Имам састав од 15 играча а одредићу пред утакмицу 13. Биће изузетна утакмица. Обе селекциjе су жељне играња као националних селекциjа. Нишлиjе  на базену и Србиjа ће моћи да уживаjу у представи. Руминиjа jе аутсаjдер и ово jе борба за прво место. Ниjе оно толико битн, зна се да у четвртфиналу идемо са групом у коjоj су Грци и Шпанци. Ово jе увод у Светску лигу коjа jе битна због визе за Игре и свака екипа ће већ тада покушати да jе оствари. Ровит jе Ћук,  Хрвати су без Биjача и Буљубашића а сви остали су ту. Наша стратегиjа jе да играо широм Србиjе и свуда су базени били испуњени до последњег места. Очекуjем да тако буде и у Нишу и да атмосфера буде сjаjна. Хрватска jе светски првак и то довољно говори о њиховоj снази.

Филип Филиповић jе истакао:

- Спектакл jе у наjави. Нишлиjе су то и заслужили jер су толико пута били сjаjни домаћини на нашим утакмицама и стваралу су наjбољу атниосфериу. Позивам их да да присиствуjу нечему сто нису до сада имали прилику да гледаjу. Наjjачи су састави у оба тима и биће занимљиво. Прави jе трнеутак за проверу форме,  да видимо колико смо укомпоновани jер нисмо сви на истом нивоу. али знамо како се игра за репрезентациjу.

Ово ће бити пети сусрет ове године. Хрватска jе добила сусрете у Европа купу (2), Срби полуфинале ЕЛ у Барселони и реми на Светском купу у Берлину.

- Имамо одличне односе са Хрватима до уласка у базен. Разумемо се, дружимо ван игре. Али када се игра не штедимо се и зато понављам биће спектакл - закључио jе Филиповић.

 

 

Tagovi

Komentari (0)