Вундеркинд из Старе Пазове једини представник Балкана на Светском самиту младих лидера у Чикагу

На Светском самиту младих лидерки у Чикагу, који почиње 20. јула и траје недељу дана у организацији Универзитет Илиноис, учествовује и млада Старопазовчанка Љубица Огњеновић, која отпутовала у Америку са својом менторком, Срном Субановић, наставницом биологије.

Љубица Огњеновић, петнаестогодишњакиња из Старе Пазове је једини представник Балкана на Самиту младих светских лидерки у Чикагу на коме учествоватвује 25 девојака из целог света.

 Љубица Огњеновић

Након што је стигао позив у ОШ “Симеон Араницки”, коју је Љубица похађала, уз пријаву је морала да напише и 5 есеја друштву, положају жена, о томе шта је по њој највећи светски проблем и како би га решила и захваљујући њима је изабрана. Није јој био проблем да пише на енглеском језику, јер га одлично познаје.

Љубица је прави вундеркинд, јер је од малих ногу показивала велико интересовање за многе области а врло рано је почела да чита и пише. Учесница бројних такмичења рецитатора, из књижевности и екологије, полазница Истраживачке станице Петница, победница Националног такмичења Еко репортери, носилац Вукове дипломе и ђак генерације.

Локална самоуправа је финансијски помогла одлазак ове младе и вредне девојке у Америку, где она са својом менторком одлази по први пут и каже да је због тога веома срећна, али и узбуђена.

З.Кожик

Tagovi

Komentari (0)