Вртић у Бешки у новом руху

Објекат „Маслачак“ у Бешки предшколске установе „Бошко Буха“ потпуно је реновиран добивши нови, савремени изглед који задовољава све безбедносне стандарде за боравак малишана. Протеклих месеци извршена је санација унутрашњих зидова(гуљење, глетовање и кречење), санација дела крова, замена свих вертикалних и хоризонталних олука, купљени су нови кухињски елементи, извршени су изолатерски и фасадерски радови како би се унапредила енергетска ефикасност објекта у надолазећим зимским данима и објекат је прикључен на градску канализациону мрежу.

 renoviranje vrtica u Beski Gak.jpg

Такође, уређено је двориште и купљени су нови мобилијари за боравак и игру малишана на свежем ваздуху.

О квалитету изведених радова и условима у којима деца бораве уверио се председник општине Инђија Владимир Гак који је данас посетио објекат „Маслачак“. Он је изразио задовољство оним што је урађено истакавши да најмлађи суграђани заслужују најбоље услове за боравак и школовање, и да је задатак локалне самоуправе да то обезбеди.

„Вртић у Бешки можемо да похвалимо и да кажемо да заиста много лепо и пристојно изгледа“, рекао је Гак напоменувши да је до пре неколико месеци објекат био у лошем стању због постојање влаге и буђи.

Додао је да обезбеђивањем савремених услова за боравак деце „сутра“ добијамо суграђане који ће бити одговорне особе, које ће напредовати у животу и донети бољитак, прво себи и својој породици, а онда и читавој општини Инђија.

Гак је, мислећи на претходне руководиоце општине, поставио питање зашто неко није ништа учинио за ову децу током 16 година мандата, почевши од реновирања па до прикључења на градску канализацију, констатујући да се ради о великој неодговорности према онима који представљају будућност наше општине и државе.

Он је најавио да у Инђији ускоро почиње изградња новог вртића код Храма Светог цара Константина и царице Јелене којим ће се решити дугогодишњи проблем уписа деце у предшколске установе.

Укупна вредност изведених радова износи преко 6 милиона динара, а још око милион динара издвојено је за куповину мобилијара у дворишту.

Према речима директорке ПУ „Бошко Буха“ Јелене Кресоје, две стотине деце сада имају безбедне и квалитетне услове за одрастање и похађање предшколског програма. Она је додала да у објекат „Маслачак“ није улагано 17 година као и да су се током протеклих месеци решили проблеми који су годинама отежавали рад вртића.

Како је за медије изјавио председник Месне заједнице Бешка Новица Темуновић, иако су многи били скептични по питању ових радова, данас су мештани а нарочито родитељи и запослени веома задовољни што деца имају савремене услове за боравак и рад. Он се захвалио локалној самоуправи што има слуха за све инфраструктурне и комуналне проблеме села и што се у последње три године доста урадило на решавању истих.

Фотографије објекта „Маслачак“ можете погледати ОВДЕ.

 

Tagovi

Komentari (0)