Војчани обележили своје Пударске дане у Чортановцима

Живота Стефановић из Старе Пазове освојио је прво место у производњи ракије лозоваче и белог вина на 19. Пударским данима у Чортановцима. Мирослав Цимпић из Војке је произвео најбољу воћну ракију а Никола Живановић из Нове Пазове најбоље црвено вино, док по мишљењу комисије најуређенији виноград има Радиша Ранков а најлепшу викендицу Ђорђе Бугарин, обојица из Војке.

Pudarski dani.jpg 

Титулу најлепше пударке понела је Душица Милошевић, најмлађи пудари су петомесечни Јован Чобановић и двогодишњи Немања Добродолац, док су за најбољи плесни пар проглашени Милица и Никола Илијин.

Ова манифестација која има за циљ да чува од заборава традицију пударства и да је преноси на млађе генерације, окупила је у суботу увече у Боровом Гају велики број виноградара и гостију.

Уз доделу награда, приређен је музичко – поетски програм и у коме су учествовали песници др Милена Северовић, Маја Белегишанин, Неда Ковачевић, Стеван Кораћ, рецитатор Никола Гашпарић, Тамбурашки оркестар Љубинка Лазића и Бранислав Кнежевић Лоја.

За вечеру је спремано традиционално пударско јело – јупка, од које Војчани хоће да направе бренд. Организатор манифестације је Удружење Војачки пударски дани а генерални покровитељ Општина Стара Пазова.

Tagovi

Komentari (0)