Власт и њена опозиција

У среду, 23. септембра, са почетком у 20 часова и 30 минута, у Народном позоришту биће одиграна представа Власт и њена опозициjа, по тексту Небоjше Ромчевића, а у режиjи Егона Савина. 

 112_7525.jpg

Представа Власт и њена опозициjа се фокусира на политичку стварност XXI века, где маркетиншке агенциjе проучаваjући jавно мњење ствараjу имиџ-политичаре, гласачко тело се изjедначава са публиком, а у стварности као да се ниjе ни догодило оно чему медиjи нису придали пажњу.

Зато jе у представи jедан од наjвећих проблема власти како да пазари квалитетну и борбе достоjну опозициjу, коjу ће подржати jавно мњење. С друге стране су слободоумни, мислећи, непоткупљиви интелектуалци на рубу егзистенциjе, коjи се нису продали зато што нико ниjе ни покушао да их купи. А шта се догоди кад се понуди права цена, горка jе комедиjа коjом се бави Власт и њена опозициjа.


112_7353.jpg

Реч редитеља:

Наша представа не заступа ниjедну политичку опциjу. Напротив, она jе настала из презира према нашоj политичкоj стварности, у коjоj су интелектуалци постали сиротиња, а неморални власт!
Ругамо се jош и острашћености, jефтиноћи и пролазности наших уверења!
Али, као и сваку горку комедиjу, покреће нас љубав према сваком слабом, неодлучном и незаштићеном човеку!  

У представи играjу: Александар Маринковић, Jасминка Хоџић, Нађа Недовић Текиндер, Деjан Цицмиловић и Александар Михаиловић.

Улазнице се могу купити на благаjни Народног позоришта по цени од 300 динара, док jе улаз на представу могућ уз коришћење заштитних маски.

 

 

Народно позориште Ниш

 

Tagovi

Komentari (0)