Власт и њена опозиција - премијерно 5. октобра

Народно позориште Ниш отвара своју сезону 2019/20, премијером представе „Власт и њена опозиција“, по тексту Небојше Ромчевића, у режији Егона Савина. Представа ће премијерно бити изведена у суботу, 5.10.2019. године, са почетком у 20 сати.

 

Narodno_PozoristeNis.jpg

Поред режије, Егон Савин потписује и избор музике, а ауторску екипу чине и Марија Калабић – сценографија и Биљана Крстић – костимографија.

У представи играју: Александар Михаиловић, Дејан Цицмиловић, Александар Маринковић, Јасминка Хоџић и Нађа Недовић Текиндер.

Прва и друга реприза представе, заказане су за 6. и 25.2019. године.

Представа„Власт и њена опзиција“  настала је по комаду „ПР – потпуно расуло“, који је последњи део Ромчевићеве позоришне трилогије коју још чине „Лаки комад и Парадокс“.Док се „Лаки комад“бавио деведесетим годинама, „Парадокс“врућим петооктобарским догађајима,“ПР“се фокусира на политичку стварност XXI века, где маркетиншке агенције проучавајући јавно мњење стварају имиџ-политичаре, гласачко тело се изједначава са публиком, а у стварности као да се није ни догодило оно чему медији нису придали пажњу.

Зато је у представи „Власт и њена“опозиција један од највећих проблема власти како да пазари квалитетну и борбе „достојну“ опозицију коју ће подржати јавно мњење. С друге стране суслободоумни, мислећи, непоткупљиви интелектуалци на рубу егзистенције, који се нису продали зато што нико није ни покушао да их купи. А шта се догоди кад се понуди права цена, горка је комедија којом се бавиВласт и њена опозиција.“

 

Програм за октобар 2019

Tagovi

Komentari (0)