Виртуелни мини концерт на Jутjубу Филхармониjе

У оквиру своjе онлаjн сезоне, Београдска филхармониjа овога петка припрема праву ексклузиву, мини концерт Габриjела Фелца, Тиjане Милошевић и Немање Станковића. Иако их раздваjа 1200 километара на релациjи Дортмунд – Београд, музичари се „сусрећу“ у виртуелном простору, што ће публика моћи да чуjе 24. априла од 20 часова на Jутjуб каналу.

 

Gabrijel Felc, Nemanja Stanković i Tijana Milošević sa nastupa iz 2018. godine-min.jpg 

Шеф-диригент ће се поново наћи у улози пиjанисте и заjедно са Тиjаном и Немањом одсвирати ИИ став Троструког концерта за виолину, виолончело, клавир и оркестар Лудвига ван Бетовена, коjи jе требало да изведу 24. априла на Коларцу, а сутрадан на новосадском фестивалу НОМУС. Са жељом да публику не оставе без музике, они ће ексклузивно одсвирати део композициjе, овога пута, без оркестра.

Након виртуелног наступа, у оквиру онлаjн сезоне петком на Jутjубу, следи програм из циклуса Пандемониjум и светска премиjера композициjе „Ископани Сократ“, Иjана Вилсона. Композитор jе дао ново виђење дела Ерика Сатиjа у верзиjи за виолину, камерни оркестар и нараторе. У улози солисткиње наступила jе филхармоничарка Душица Младеновић.

Аудио среда подсећа на jедан од наjбољих наступа оркестра коjи jе и светска критика наградила максималном оценом. Концерт коjи jе Београдска филхармониjа заjедно са Фелцом извела 25. октобра 2019. године на Коларцу, водећи светски портал за критику „Бахтрек“ окарактерисао jе као догађаj коjи ће се дуго памтити. На програму су биле Штраусове „Метаморфозе“ и Бетовенова „Ероика“.

https://soundcloud.com/beogradska-filharmonija/betoveninfluenser-25102019

У оквиру недељног репертоара на дигиталним платформама институциjе, публика jе могла да прочита мисли харфисткиње Милане Зарић у новом издању блога „Филхармоничар у изолациjи“, а четвртак, дан за сећање, посвећен jе Музичким разговорима са Габриjелом Фелцом када jе диригент у улози пиjанисте наступао и разговарао са разним музичарима из оркестра.

 

Наjаву за виртуелни концерти можете погледати овде https://www.facebook.com/bgfilharmonija/videos/2634335033470398/

Tagovi

Komentari (0)