ВАЗДУХОПЛОВСТВО - МЕЂУНАРОДНО ВАЗДУХОПЛОВНО МОДЕЛАРСКО ТАКМИЧЕЊЕ – БАЧКА КУП

У недељу 23. јула на терену Ранчево код Сомбора одржано је отворено међународно такмичење „ 27. Бачка куп“ у класама Ф1АБЦХ. Непосредни организатор АК „Сомбор“ угостио је ваздухопловне моделаре из Мађарске, Хрватске, Босне и Херцеговине, Америке и Србије.

 IMG-650825e172bb1a04cd3e9e0bf748adc3-V.jpg

У категорији Ф1А најбољи је био Славко Савић из АК „Нова Пазова“ испред другопласираног Ненада Батоћанина из АК „Винг“ Београд и трећепласираног јуниора Ахмеда Зилића из Босне и Херцеговине. У категорији Ф1Б победио је Винко Томљановић из Хрватске, а друго место је освојио Божо Грубић из АК „Нова Пазова“ и треће место Бојан Гостојић из АК „Зрењанин“. Жива Ковачки из АК „Зрењанин“ је био победник категорије Ф1Ц. Друго место је освојио Бранко Бијелић из АК „Винг“ из Београда и треће место Дарко Рајић из АК „Сомбор“.

Наставак такмичења у овим категоријама очекује нас на јесен – у октобру месецу када ће се одржати државно првенство и кола лиге Србије. Претходно, у августу репрезентација Србије у ваздухопловном моделарству у категоријама Ф1АБЦ путује на Светско првенство у Француску.

Tagovi

Komentari (0)