ВАТЕРПОЛО: Србиjа спремна за финале са Грчком

Ватерполо репрезентациjа Србиjе ће покушати сутра да одбрани злато из Риjа 2016. После пет година, наши ватерполисти су учесници финалног меча олимпиjског турнира. 

Screenshot 2021-08-07 at 18.07.55.png
Од 9.30 по нашем времену ривал ће бити репрезентациjа Грчке коjа jе у Токиjу забележила шест победа и реми са Италиjом. Одавно Грчка ниjе имала овако добар тим, истакнуте поjединце, атмосферу коjа им даjе за право да се надаjу успеху.

- Опасни jесу али опасни смо и ми. Посебно после онако добиjене полуфиналне утакмице против Шпаниjе коjа нас jе исцрпела и физички и психички. Али када се игра финале немамо право на умор - каже бек Сава Ранђеловић.

Грчка никада ниjе победила Србиjу у званичним такмичењима. Jедини реми остварен jе на Играма у Риjу када jе било 9:9.

- То ништа не значи. Нико не улази у финале да би изгубио. Биће то велика утакмица, противник jе играо одлично у Риjу и нема дилеме да морамо да само све од себе - каже Ранђеловић.
Стефан Митровић jе играо две године у Грчкоj. Бранио jе боjе Олимпиjакоса и одлично познаjе противничке играче:

- Зердевас jе у животноj форми. Истичу се стрелци Аргиропулос, Генидунас, Фунтулис али морамо да обратимо пажњу на Папанастасиjуа и Влахопулоса. Одлична екипа и нема дилеме да ће то бити велика борба за злато.

Никола Jакшић игра у одличноj форми:
- Изузетно ценим грчки састав. Мислим да су овде са Шпанцима наjвише показали до сада на турниру. Финале jе први остварени циљ и jош jедан корак, jедна добра утакмица и победа нам требаjу до злата. Знамо због чега смо овде дошли, остао jе jош таj меч.

Улазак у финале jе наjвећи успех грчког ватерпола коjи има две бронзе са светских првенстава, три са Светске лиге и сребро на Светском купу далеке 1997.

Србиjа jе направила невероватан низ од шест узастопних одличjа на Олимпиjским играма. Прве две са ватерполистима из Црне Горе у оквиру ДЗ СЦГ, а од 2008. у Пекингу као самостална држава. Ово jе друго узастопно финале Србиjе а треће ако се рачуна и финале са Мађарима 2004.

- Jош jедна утакмица, то jе утакмица свих утакмица - кратко jе рекао капитен Филип Филиповић.

Tagovi

Komentari (0)