ВАТЕРПОЛО - Убедљив триjумф Новог Београда

 

Нови Београд – ОСЦ 17:9 ( 3:3, 5:2, 3:1, 6:3)

Базен “Влахо Бата Орлић”. Судиjе: Северо (Италиjа), Гомез (Шпаниjа).

НОВИ БЕОГРАД: Филиповић, С.Рашовић 3, Мандић 2, Гранадос 4, Вучинић 1, Д.Пиjетловић, Драшовић 3, Jакшић, Перковић, Влахопулос 1, Скумпакис 2, В.Рашовић 1, Фернадез. Тренер: Гоцић.

ОСЦ: Леваи, Ањал 2, Манхерц 2, Вараи 1, Саламон, Часовски 1, Дала 1, Тор 1, Суч, Буриан 1, Бундшух, Арањи, Бистрисањи. Тренер: Варга

Screenshot 2022-12-01 at 22.30.57.pngФото Ђ.Костић

Ватерполисти Новог Београда забележили су и другу победу у Лиги шампиона ове сезоне. У другом колу Б групе елитног такмичења Новобеограђани су после веома добре игре савладали ОСЦ из Будмипеште са 17:9 (3:3, 5:2, 3:1, 6:3).

 Изабраници тренера Живка Гоцића били су мало нервозниjи на старту, али су од финиша друге четвртине заиграли у препознатљивом стилу и у потпуности надиграли ривала из Мађарске. Новобеограђани су били веома ефикасни у нападу, посебно из полуконтри и контранапада, а када су заиграли агресивниjе у одбрани и када jе бразилски голман Жоао Педро Фернандеш ухватио прави ритам, предност домаћих почела jе да расте.

 Мађарски представник jедноставно ниjе успео да парира српском и регионалном шампиону коjи како време одмиче значаjно подиже ниво своjе форме и делуjе све уиграниjе.

 Наjефикасниjи у редовима Новог Београда био jе Алваро Гранадос са четири гола, док су се по три пута у листу стрелаца уписали Страхиња Рашовић и Радомир Драшовић.

 У трећем колу Лиге шампиона коjе jе на програму 14. децембра, Нови Београд дочекуjе дубровачки Jуг.

 

Tagovi

Komentari (0)