ВАТЕРПОЛО - У уторак четвртфинале са Италиjом

После победе на репрезентациjом Jапана у осмини финала 16:10 српска репрезентациjа у уторак у 9.30 игра сусрет четвртфинала са светским вицешампионом Италиjом. Без сумње за Србиjу jе то jако тежак испит али нико у нашем табору и не помишља на белу заставу.

Screenshot 2023-07-25 at 00.29.25.png

Апсолутно jе jединствен став да Италиjа припада репрезентациjама наjвише класе али jе исто тако неподељено мишљење да Србиjа има шта да тражи у овом дуелу, посебно после игара са Црном Гором и Jужном Африком.
Италиjа jе скуп сjаjних поjединаца коjе предводи наjбољи играч за прошлу годину Ди Фулвио. Ништа слабиjи нису Фондели, Дел Лунго, Ди Сома, Велото, Еченике... Води их искусни тренер Алесандро Кампања од 2009. и под његовим руководством jе Италиjа била првак света 2011. и 2019.

- Турнир тек почиње, ми искусниjи репрезентативци то наjбоље знамо. Сваки четвртфиналиста има право да се нада. Италиjа има квалитет нема приче, дуго играjу заjедно. Форсираjу ватерполо са контактима и упливавањима. И даље jе лопта у нашем дворишту, све од нас зависи. Ако буде квалитета у одбрани можемо очекивати неизвесну утакмицу и ако завршница буде егал онда можемо и да победимо. – рекао jе Бранислав Митровић, наjискусниjи играч у нашем тиму а коjи jе са Италиjанима одиграо велики броj значаjних утакмица.
Италиjане одлично познаjе и капитен Никола Jакшић. Памти дуеле на дебиjу у Бергаму па велике победе у Казању, Риjу и Токиjу.

- Рекао сам после Шпаниjе да ће форма бити све боља. Против Црне Горе смо лоше почели али смо се вратили док смо против незгодног Jапана све време контролисали утакмицу. Немам да кажем нешто ново када jе Италиjа у питању. Jедан од кандидата за медаљу, имаjу заиста врхунске играче у тиму. Нисмо без шанси, ако уђемо како треба, покажемо максимум можемо да се надамо победи.

Jедини српски играч коjи игра у Италиjи jе ватерполиста Бреше Ђорђе Лазић:
- Победе против Црне Горе и Jапана нам много значе ментално.Италиjа jе свакако квалитетан састав. Ту су заиста врхунски поjединци. Играjу брзо са доста пливања, форсираjу дуеле али ако се спремимо на наjбољи начин, ако уђемо како знамо имамо реалне шансе да победимо.

Италиjа jе одморниjа. У групи jе имала лак посао, затим неколико дана паузе. Србиjа jе са друге стране потпуно у такмичарском погону спремна да да све од себе како би победила великог ривала.

 

Tagovi

Komentari (0)