ВАТЕРПОЛО - У четвртак полуфинале са Грчком

Српски ватерполисти  ће у четвртак, на СП у Фукуоки, играти против Грчке полуфинални сусрет. Почетак jе у 10 часова. У другом полуфиналу ривали су Мађарска и Шпаниjа.

Screenshot 2023-07-26 at 22.49.32.png

Српска репрезентациjа jе направила већ сада успех пласманом међу четири наjбоље екипе света. За састав коjи се ствара оваj резултат jе више него добар али нико у српском табору не мисли да jе посао готов.
Уосталом, после велике победе над Италиjом, селектор Стевановић jе уз честитке играчима поручио:

- Надам се да нисмо рекли последњу реч. 

Победа против Грчке решава две ствари. Обезбеђуjе се медаља, прва после 2017, а у исто време статус финалисте ставља Србиjу међу учеснике Олимпиjских игара у Паризу.

Искусни Бранислав Митровић коjи jе одбраном петераца угасио наде Италиjана смирено резонуjе:
- Зна се шта jе полуфинале. Ривал jе Грчка, коjа нас jе задужила лаком победом у Подгорици у квалификациjама за Светски куп. Тренирали смо заjедно у Лос Анђелесу и веруjем да се добро познаjемом. Наш тимски дух jе одличан, расте и доминира у нашоj игри. Хоћемо да покажемо да имамо jош снаге за добре игре и добре резултате.

Грчка jе кроз велике борбе дошла до полуфинала. Против Америке су са два гола у последњем минуту обезбедили минималну победу а у дуелу са Црном Гором Перковић jе имао велику прилику да обезбеде петерце али jе погодио пречку. Са друге стране Србиjа jе два проблема решила кроз петерце, са Црном Гором и Италиjом.
- Ми смо Италиjу заборавили. Окрећемо се Грчкоj. Опасна екипа, одлични поjединци али апсолутно веруjем у наш тим. Имамо мотив, жељу да победимо и сигурно ћемо против jедног од фаворита да све како би направили резултат – каже Страхиња Рашовић.

Радомир Драшовић такође веруjе и састав:
- Играмо као права екипа. Сада све почиње, улог jе огроман.
Оптимиста jе и Филип Jанковић:

- Форма jе ту и веруjем да можемо jош боље. Не треба да се троше речи на Грчку али jе наjважниjе да дамо максимум. У том случаjу победа jе близу.
Млади Василиjе Мартиновић jе кратко рекао:

- Нема еуфориjе, ништа нисмо урадили. Оваj меч тражи максимум и сигуран сам да он неће изостати.

Грци наjбоље поjединце имаjу у Генидунасу и Аргиропулосу. Скуп играча од коjих jе већина играла у финали Олимпиjских игара у Токиjу. Србиjа jе победила 13:10. До обе године када су победили у Подгорици у квалификациjама за Светски куп максимум Грчке jе био реми на Олимпиjским играма у Риjу. Све остале званичне мечеве четири на светским првенствима, четири на европским шампионатима и jедан на Играма у Токиjу jе добила Србиjа. Jош jедно финале се играло у Тарагони на Медитеранским играма 2018. Тада jе наша репрезентациjа славила на петерце.

 

Tagovi

Komentari (0)