ВАТЕРПОЛО - Србиjа у игри за бронзу са Шпаниjом

Грчка – Србиjа 13:7 (3:2, 3:0, 3:3, 4:2) 

Базен Марина Меси. Судиjе: Периш Ихрватска) и Коломбо (Италиjа). Играч више: Грчка 7 (6), Србиjа 8 (3). Петерци Србиjа 1 (1)
ГРЧКА: Зердевас, Генидудас 2, Скумпакис 1 , Гиjуветис, Фунтулис 1, Дервишис, Папанастасиjу 2, Аргиропулос 3, Какарис 3, Николаидис, Килас 1, Зорзатос. Селектор: Влахос.
СРБИJА: Мишовић, Радуловић, Рашовић 2, Ранђелович, Лазић 1, Милоjевић 1, Драшовић, Jакшић 2, Jанковић, Убовић 1, Вучинић, Мартиновић, Митровић. Селектор: Стевановић.

Screenshot 2023-07-28 at 12.22.50.png
Фото: Orange.nl
Српски ватерполисти нису успели да направе jош jедан подвиг. У полуфиналу СП у Фукуоки Грчка jе у полуфиналу била много боља и потпуно заслужено славила чиме jе обезбедила медаљу и олимпиjску визу.
Пресудили су квалитет и искуство Грка. Србиjи jе мало шта полазило за руком. Дуго се мучила са позиционом игром, дуго jе и играч више био слаб. На другоj страни Грци су сjаjно играли са играчем више а када jе српска одбрана посустала долазили су до голова и из позиционе игре.

Србиjа jе добро почела голом Jакшића после одлично бачене Митровићеве контре. Jош jе Рашовић из петерца изjедначио на 2:2 и резултатски то jе било све од српске стране. Са два гола Какарис jе био наjзаслужниjи за минимално вођство Грчке пред другу четвртина.

Таj део jе и решио меч .Грци су повели 4:2 и тада jе српски напад некад и брзоплето покушавао да се врати у игри. Често оквир гола а много више Зердевас су били препрека. Три пута jе пропуштен играч више, ривал jе преко папанастасиjуа и Аргиропулоса побегао на 6:2. Недостижна предност.

У трећем делу jе Грчка имала и пет голова разлике. Лазић jе био стрелац са играчем више, Милоjевић jе из 12. српског покушаjа из позиционе игре смањио на 4:8, потом Jакшић са играчем више на 5:9. 
Грци су смирено користили тада све видљивиjе слабости у српскоj игри. У последњем делу су имали сериjу 3:0, на семафору jе писало 12:5. За Србиjу су се уписали jош Убовић и Рашовић. Последњих пет минута jе бранио Мишовић.

И броjке су на страни Грка. Шут 32-13, Какарис 3-3, Аргиропулос 3-7, Фунтулис 1-6, Генидунас 2-8. Зердевас jе био сjаjан 12 одбрана из 19 удараца према његовом голу.
Код нас шут 33-7, Рашовић 7-2, Радуловић 6-0, Вучинић, Драшовић 4-0. Митровић 4 од 16, Мишовић jедну од две. Из позиционе игре 16-1. Jедноставно ниjе ишло.

За два дана Србиjи остаjе утакмица за бронзу са Шпаниjом коjа jе поражена од Мађарске 12:11 голом Манхерца у последњем секунду. Треба да се нађе напор, таj меч одиграо као да jе финале jер не треба заборавити да jе сам пласман међу четири екипе на свету већ велики резултат за ову екипу.

 

Tagovi

Komentari (0)