ВАТЕРПОЛО - Комеморативна седница поводом смрти Драгана Соломуна Солета

У Кући ватерпола у Београду jе одржана комеморативна седница поводом смрти Драгана Соломуна Солета коjи jе у 74. години преминуо у ноћи између недеље и понедељка. 

 Screenshot 2023-07-18 at 18.48.21.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Председник савеза Виктор Jеленић коjи jе Соломуна упознао као играч Црвене звезде jе рекао:

-Био jе играч, тренер, спортски радник али jе пре свега био човек за поштовање. Омиљен , не само у свету ватерпола. Имао jе широк круг приjатеља и разних области живота, отварао jе врата тамо где други нису могли. И чинио jе то на своj начин. Са поштовањем а опет непосредно, лако jе придобиjао људе на своjу страну.

Соле jе jедан од синонима Црвене звезде. У време када jе клуб испадао из лиге па се одмах враћао представљао jе његов ослонац. Имао jе понуде али му ниjе падало да напусти Ташмаjдан. Ко зна да jе отишао тада у jачи клуб сигурно би био у репрезентациjи или бар близу ње.

Screenshot 2023-07-18 at 18.48.50.png

Када jе завршио кариjеру посветио се грађењу клуба, борио се да звезда постане средина коjу ће сви да респектуjе. Коначно, после распада Jугославиjе био jе у прилици да два пута ужива у шампионским почастима. Био сам тада у клубу и знам колико се радовао. Само jе он прошао пут од друге лиге до првака државе.

И у време санкциjа био jе уз клуб. Касниjе, 1997. прешао jе у Ватерполо савез Jугославиjе као генерални секретар. Председници су у њему имали поузданог сарадника, селекори снажну подршки а ми играчи великог навиjача коjи jе у кризним моментима шалом успевао да поправи атмосферу.

Лично у њему сам и као играч и као функционер имао огромну, искрену, приjатељску подршку.

Имао jе дивну породицу, поносио се децом и унуцима, сматраjући да jе томе мало и он допринео поред супруге Веселе. Волео jе друштво, имао jе кафану, обожавао jе сплав на Сави, оставио jе без броj приjатеља коjи данас тужни и поносни обележаваjу сећање на њега.

Соле jе имао богат и успешан живот, његов одлазак jе огроман губитак за све нас.

Нека му jе вечна слава и хвала

Бираним речима, подсећањем на заjедничке успомене од Соломуна се опростио и некадашмjи репрезентативац Драган Jовановић.

- Када jе Соле ишао са нама знали смо да немамо шта да бринемо. Апсолутно позитиван, шалом jе знао да олакша тешке ситуациjе. Не знам колико ме jе људи звало у последња два дана, од када се чуло да га више нема. Било jе способних радника и пре њега, било jе способних радника и после њега али мало ко jе имао такву харизму, мало ко jе био омиљен као он. Jедноставно нема никога ко ниjе волео Солета.

Деjан Стевовић, новинар и ПР савеза, jе подсетио на спортску биографиjу Деагана Соломуна. У млађим данима се бавио рукометом и стоним тенисом да би по доласку у Београд почео jе да игра ватерполо за Црвену звезду. Ту jе био 15 година, касниjе jе обављао све функциjе у клубу. Као директор доживео jе да Звезда освоjи прве две титуле у историjи. Од 1997. jе био у савезу као генерални секретар, од 2007. као извршни директор и затим саветник до одласка у пензиjу 2015.

Потом jе пуштен видео снимак коjи jе приказао Соломуна у чамцу,на Сави коjу jе наjвише волео.

Кремациjа Драгана Соломуна jе у среду, 19. jула на Новом гробљу у Београду, у 12 часова.

 

Tagovi

Komentari (0)