ВЕСЛАЊЕ - У СУБОТУ ВЕСЛАЧКА РЕГАТА СУБОТИЦА ОПЕН

Организатори регате су Веслачки клуб „Палић“ и Веслачки савез Србиjе, у сарадњи са Градом Суботица и уз подршку Спортског савеза Суботице

 20210828-029.jpg

Фото: ВК Палић

Палић ће поново бити домаћин интернационалне веслачке регате. За суботу 27. августа, заказано jе такмичење веслача у свим старосним категориjама - Отворено првенство Суботице. По традициjи, “Суботица Опен” одржава се последњег викенда августа, пред Дан града Суботице, коjи се обележава 1. септембра.

Отворено првенство Суботице jе истовремено изборна регата за репрезентациjу у дисциплини скиф за сениоре. Сениори коjи извеслаjу квалификационе норме на Палићу имаће прилике да представљаjу Србиjу на предстоjећем Светском првенству у Рачицама у Чешкоj Републици. Осим сениора, очекуjе се велики одзив веслача у млађим категориjама, jер се у оквиру “Суботица Опен-а” сакупљаjу бодови за Куп Србиjе у веслању (на реду jе 4. регата у овом такмичењу).

Организатори регате су Веслачки клуб „Палић“ и Веслачки савез Србиjе, у сарадњи са Градом Суботица и уз подршку Спортског савеза Суботице. Организациjу регате подржали су и броjни спонзори и приjатељи клуба: Хитна медицинска помоћ Суботица, Служба за спасавање на води Црвеног крста Суботице, ДВД „Матица“ Суботица, Jедриличаски клуб „Палић“, JП Парк Палић, JП Палић-Лудош, МЗ Палић и многи други.

Квалификационе трке почињу у суботу у 10 часова, док су финалне заказане за 13 сати.

Позивамо вас да у суботу посетите западну обалу Палића, код судиjског торња, да заjеднички испратимо последње овосезонско такмичење веслача на овом jезеру.

20210828-116.jpg Фото: ВК Палић

 

Tagovi

Komentari (0)