ВЕСЛАЊЕ - ДАНУБИУС ПРВАК ВОJВОДИНЕ

На веслачкоj стази на Палићу одржана jе jубиларна 60. регата Воjводина опен. По завршетку Воjводина опена проглашен jе укупни победник, а то jе „ДАНУБИУС 1885“ из Новог Сада, коjи освоjио наjвећи броj златних медаља

 Cetverac_1.jpg

Фото: ВК Палић

Љубитељи веслачког спорта протеклог викенда уживали су на Палићу. На веслачкоj стази у овом месту одржана jе jубиларна 60. регата Воjводина опен. Ово међународно такмичење, коjе jе одржано у организациjи ВК „Палић“, уjедно jе и првенство Воjводине, а у оквиру њега бодуjу се и трке за „Дунавски куп“.

Посетиоци такмичења имали су прилику да посматраjу умеће такмичара из 15 веслачких клубова, од коjих jе пет било из иностранства – Мађарске, Бугарске и Северне Македониjе. Иако су до сада сваке године учествовали на Воjводина опену, ове године на Палић нису дошли веслачи из Хрватске jер се у исто време на jезеру Jарун у Загребу одржавало jуниорско првенство ове земље.

По завршетку Воjводина опена проглашен jе укупни победник, а то jе „ДАНУБИУС 1885“ из Новог Сада, коjи освоjио наjвећи броj златних медаља и тиме постао првак Воjводине.

У част преминулог Томислава Звекановића, дугогодишњег председника и тренера ВК „Палић“, ове године у програм такмичења уврштена jе и мемориjална трка, и то у дисциплини скиф за jуниорке. Пехар у овоj дисциплини припао jе Луци Пáдáр (на слици испод), спортисткињи из Сзолноки Спортцентрума из Мађарске, коjа jе победу однела извеславши стазу од два километра у времену 08:05,04. Она jе кроз циљ прошла пре другопласиране Андрее Крагзyове (ЦСКА Софиа/БГ) и Милке Зђелар, чланице ВК „Смедерево”.

 Staza.jpg

Фото: ВК Палић

На краjу такмичења, представници ВК „Палић“ су се на подршци у организациjи такмичења захвалили Веслачком савезу Воjводине, Веслачком савезу Србиjе, Спортском савезу града Суботице и Граду Суботици, као и спонзорима: Скала Гарден доо, Инфостуд Гроуп, Прологис доо, Монy доо, Каyак Хоусе доо, Милениjум Осигурање АД.

Организатори Воjводина опена посебно су се захвалили суботичком Дому здравља и Хитноj медицинскоj помоћи, коjи су бринули о здрављу такмичара, Спасилачкоj служби Црвеног Крста Суботице и Сремске Митровице и Добровољном ватрогасном друштву Палић.

Велику зхвалност, како су нагласили, организатори дугуjу и волонтерима, без коjих овакву манифестациjу ниjе било могуће организовати.ВОJВОДИНА ОПЕН 2022 - СВИ РЕЗУЛТАТИ

ВРЕМЕНСКЕ ПРИЛИКЕ ЗАДАВАЛЕ МУКЕ ВЕСЛАЧИМА
Грмљавина одложила почетак такмичења

Због краткотраjне грмљавине у суботу, првог дана такмичења, почетак jе померен за сат времена. Такмичаре jе током дана делимично ометао и контра ветар. За разлику од првог такмичарског дана, другог jе веслаче послужило време, с обзиром на то да jе било сучано и топло, без ветра.

 

Tagovi

Komentari (0)