Веслање: Историjски резултати сениора на Контролноj регати за Европско првенство

Кандидати за сениорску репрезентациjу Србиjе, коjу у наставку сезоне очекуjе учешће на Европском првенству у Познању, учествовали су на Контролноj регати на Сребрном jезеру, где су неки од њих остварили, како сведочи члан Спортске комисиjе ВСС Небоjша Илић, историjске резултате у српском веслању.

 foto 01.jpg

Фото: ВСС - Анђела Нишевић

Посебну пажњу требало jе обратити на трке двоjца без кормилара, jер, да подсетимо, у тоj дисциплини Србиjа има и испуњену олимпиjску норму за Токио. Ту визу за ОИ прошле године jе оверила посада Партизана, у коjоj веслаjу Милош Васић и Мартин Мачковић, а њима двоjици jе на Сребрном jезеру ривал била мешовита посада у саставу Веселин Савић (Смедерево) и Виктор Пивач (Графичар).

- Сада се налазимо на неких осам недеља од Европског првенства, и за оваj део припрема можемо да констатуjемо да су Васић и Мачковић у првоj трци показали стабилност и константност, али и способност да то понове у више трка. Њихово време у тоj првоj трци - 6:18,4 минута - наjбоље jе у историjи српског веслања. Радуjе и што су добру форму и утренираност показали и Савић и Пивач, поготово у првоj трци - рекао jе Илић. 

 

Ипак, посебне речи хвале први човек нашег стручног штаба имао jе за скиф, тачниjе за Александра Беђика из Партизана.

 foto 02.jpg

Фото: ВСС - Анђела Нишевић

- Беђик jе дефинитивно изненађење у овоj сезони, а са временом од 6:44,7 минута на овоj контроли, направио jе наjбржи резултат икада у српском веслању. У скифу jе веслао и Александар Филиповић из Смедерева - он jе био солидан, али jош ниjе на свом пређашњем нивоу.

 

Последњи испит наши наjбоjли такмичари имаће у септембру, после чега jе и време да се приjављуjу посаде за Познањ, за ЕП коjе jе на програму од 9. до 11. октобра.

 

- Од 10. до 13. септембра сениори ће бити у Београду, где их очекуjе званична изборна трка за шампионат Европе. Посла тога ће све бити jасниjе - закључио jе на краjу члан Спортске комисиjе Веслачког савеза Србиjе Небоjша Илић.

Tagovi

Komentari (0)