Веслање: За викенд Београдска интернационална регата – Трофеj Београда

БЕОГРАДСКА ИНТЕРНАЦИОНАЛНА РЕГАТА – ТРОФЕJ БЕОГРАДА (БЕОГРАД 4-5. МАJ 2019)

 

 Beogradska internacionalna regata - Trofej Beograda (1).JPG

 

На овогодишњоj Београдскоj интернационалноj регати – Трофеjу Београда, коjа ће се одржати 4. и 5. маjа 2019. на Ади Циганлиjи, такмичиће се 237 посада из три земље

 

У суботу и недељу, 4. и 5. маjа 2019, на Савском jезеру (Ада Циганлиjа) одржаће се традиционална Београдска интернационална регата – Трофеj Београда, с историjом дугом готово четири децениjе, коjа ће поред свих домаћих клубова окупити и тимове из Бугарске и Мађарске. Ова регата, коjу с великим успехом организуjе Веслачки савез Србиjе (ВСС) уз свесрдну подршку Градског секретариjата за омладину и спорт Града Београда, Града Београда, Министарства омладине и спорта Републике Србиjе и Jавног предузећа „Ада Циганлиjа“ и биће jош jедна прилика да љубитељи веслања уживаjу у свим чарима веслачког спорта. На Београдскоj интернационалноj регати – Трофеjу Београда такмичиће се све узрасне категориjе, укључуjући ветеране, с тим што ће се за Трофеj нашег главног града борити само веслачки подмладак.

Beogradska internacionalna regata - Trofej Beograda (2).JPG

 

– С обзиром на овогодишњи згуснут календар такмичења Београдска интернационална регата – Трофеj Београда ће бити одржана свега недељу дана после Прве регате Купа Србиjе, Отвореног првенства Београда и првог кола Омладинске лиге Србиjе. Поред свих домаћих клубова учешће на овогодишњем БИР-у узела су и четири бугарска и два мађарска клуба – казао jе генерални секретар Веслачког савеза Србиjе Небоjша Jевремовић и додао – Сигуран сам да ће све протећи у наjбољем реду и да ће сви учесници бити задовољни свим аспектима организациjе, што jе уосталом био случаj свих претходних година. Користим ову прилику да се захвалим свима коjи су подржали организациjу Београдске интернационалне регате – Трофеjа Београда, посебно Градском секретариjату за омладину и спорт Града Београда, Министарству омладине и спорта Републике Србиjе и Jавном предузећу „Ада Циганлиjа

Овогодишњи БИР требало би да реши и последње дилеме око састава jуниорске репрезентациjе за Европско првенство у Есену 18. и 19. маjа, а уjедно биће и контролна регата и први своjеврсни филтер за састав кадетске репрезентациjе за регату Олимпиjских нада коjа ће 7. и 8. jуна бити одржана у мађарским Веленцима.

 

Beogradska internacionalna regata - Trofej Beograda.JPG

– Предлог гро састава репрезентациjе за Европско првенство за jуниоре у Немачкоj jе већ сачињен, тако да ће на БИР-у бити решене неке евентуалне недоумице у поjединим дисциплинама. Што се кадета и кадеткиња тиче њих 7. и 8. jуна очекуjе учешће на традиционалноj регати Олимпиjских нада на коjима се годинама уназад такмиче млади веслачи и веслачице Вишеградске групе – Пољске, Чешке, Словачке и Мађарске. Ове године наша земља jе, уз Аустриjу, добила специjалну позивницу за ову регату коjу смо са задовољством прихватили. С тим у вези на предстоjећем БИР-у стручни тим ће имати прилику да види коjи кадети и кадеткиње ће ући у ужи избор за Веленце – истакао jе Jевремовић.

Квалификационе трке оба дана такмичења почињу у 10 часова. Финала у суботу стартуjу у 13 ч, а у недељу 12,30 ч. Пионири ће се такмичити на деоници од 1.000 метара.

 

Београд, 3. маj 2019.                  Прес служба Веслачког савеза Србиjе

Tagovi

Komentari (0)