Веслање: Велико признање за српско веслање из ФИСА

Небоjша Илић постао члан Такмичарке комисиjе Светске веслачке федерациjе, Никола Стоjић Комисиjе за организациjу догађаjа, а Ана Николић Комисиjе за ветеранско веслање

 

Nebojsa Ilic.jpg 

 

Светска веслачка федерациjа (ФИСА) у понедељак, 23. октобра 2018. указала jе огромо признање српском веслању. Наиме, чак троjе наших људи постали су чланови Комисиjа ФИСА, што ће уjедно бити први пут да српско веслање има представнике у изузетно важним телима наjзначаниjе светске веслачке организациjе. У наредне четири године наjтрофеjниjи тренер у историjи српског веслања, Небоjша Илић, биће члан изузетно важне Такмичарске комисиjе ФИСА (Competitive Rowing Commission), наjуспешниjи српски веслач и бивши репрезентативац наше земље, Никола Стоjић, биће део Комисиjе за организациjу такмичења (Events Commission), док ће бивша репрезентативка и дугогодишњи интернационални судиjа Ана Николић, дати своj допринос у Комисиjи за ветеранско веслање (Masters Rowing Commission).

– Избор у Такмичарку комисиjу Светске веслачке федерациjе за мене лично представља велику част, истовремено и огромну обавезу. Иако jе ово признање мом вишедецениjском раду у веслању и великом броjу медаља коjе сам као тренер са репрезентавиjом Србиjе освоjио на наjвећим светским такмичењима, истовремено jе исказивање великог поштовања од ФИСА комплетноj српскоj струци и комплетном Веслачком савезу Србиjе. Максимално ћу се потрудити да дам своj допринос раду Комисиjе за такмичења и да ћу заjедно са осталим члановима ове Комисиjе подстаћи даљи развоj и унапређење светског веслања. Уjедно надам се да ће све то имати и утицаj на побољшавање позициjе српског веслања у ФИСА– казао jе Небоjша Илић и додао – Овом приликом се захваљуjем свим људима у Веслачком савезу Србиjе коjи су од почетка учествовали самом у раду и давали ми велику подршку на мом веслачком путу коjи траjе пуних 40 година.

 

 

Nikola Stojic.jpg

 

И Никола Стоjић jе на вест да jе постао члан Комисиjе за организациjу догађаjа истакао да то доживљава као велику сатисфакциjу за труд и рад коjи jе уложио у оваj сегмент спортског деловања откако jе пре две године ставио тачку на сjаjну веслачку кариjеру:

– Моj посао у Савезу jе директно везан за организациjу догађаjа, што jе било поље мог великог интересовања и док сам био веслач. Сваки пут када сам ишао на неко велико такмичење био сам фокусиран и на многе ствари коjе се нису тицале самог тркања jер ме jе занимало како све функционише ван саме стазе. Као неко ко jе био наjближе укључен у оранизациjу светских купова у Београду 2017. и 2018. остварио сам одличну сарадњу са представницима ФИСА и тадашњим члановима Комисиjе за организациjу догађаj. Они су вероватно препознали моj квалитет на овом пољу и изабрали ме за члана ове Комисиjе за наредни четворогодишњи мандат. Надам се да ћу оправдати указано поверење и да ћу дати допринос раду ове Комисиjе у надоградњи и усавршавању организационих сегемента догађаjа – рекао jе Никола Стоjић.

 

Ana Nikolic.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ана Николић jе истакла да jе била одушевљена када jе чула да jе постала члан Комисиjе за ветеранско веслање поготово што, како jе “подвукла”, гаjи посебне емоциjе према овом категориjи спорта.

– Била сам судиjа на шест светских првенства за ветеране. Обожавам ова такмичења jер се на њима показуjе она истинска љубав према овом спорту, будући да учесници сами себе финансираjу и осим самог веслања и дружења немаjу никакву другу сатисфакциjу. С друге стране уласком у Комисиjу за ветеранско веслање испунила ми се жеља да постанем своjеврсни део Светске веслачке федерациjе и да на лицу места видим како функционише jедна велика и значаjна спортска организациjа. Такође, дошла сам у прилику да много конкретниjе будем укључена у саму организациjу такмичења– напоменула jе Ана Николић.

Када се овом великом успеху Веслачког савеза Србиjе дода и податак да jе генерални секретар ВСС Небоjша Jевремовић ове године поново изабран у борд Европске веслачке конфедерациjе нема сумње да jе ће српско веслање у наредном периоду имати одличне заступнике у наjзначаjниjим светским веслачким организациjама.

 

Београд, 23. октобар 2018.                                 Прес служба Веслачког савеза Србиjе

Tagovi

Komentari (0)