Веслање: Троструки програм на Ади Циганлиjи

У суботу, 27. априла 2019, на Регатноj стази на Савском jезеру биће одржани Отворено првенство Београда, Прва регата Купа Србиjе и прво коло Омладинске лиге Србиjе. – На Ади Циганлиjи у петак и суботу и Избора регата за састав jуниорске репрезентациjе за Европско првенство у Есену 18. и 19. маjа 2019.

 Detalji sa veslackih regata na Adi Ciganliji (1).JPG

У суботу, 27. априла 2019, на Регатноj стази на Савском jезеру биће отворена сезона веслачких такмичења на домаћоj сцени. На своjеврсноj веслачкоj премиjери у нашем главном граду у 2019. љубитељи овог спорта моћи ће да уживаjу у троструком програму. Наиме, у jедном дану биће одржане три регате из календара Веслачког савеза Србиjе – Отворено првенство Београда, Прва регата Купа Србиjе и прво коло Омладинске лиге Србиjе. На предстоjећим такмичењима приjављено jе чак 213 посада из свих српских клубова као и гостуjуће екипе. Међу њима ће бити репрезентативци Мађарске, такмичари са Кипра као и представници мађарског клуба Солнок.

Иначе, као и лане и ове године ће бити проглашени укупни победници Купа Србиjе у кадетскоj конкуренциjи и Омладинске лиге Србиjе у пионирскоj конкуренциjи. У Куп Србиjе биће одржане три регате, а у Омладинскоj лиги Србиjе четири.

Detalji sa veslackih regata na Adi Ciganliji (2).JPG

 

На Ади Циганиљи биће одржана и друга и последња Изборна за састав српске репрезентациjе за Европско првенство за jуниоре чиjи ће домаћин 18. и 19. маjа 2019. бити у Есен (Немачка) и то у дисциплинама четверац и четверац скул у петак, а у дисциплинама скиф, двоjац и дубл скул у суботу, у оквиру Прве регате Купа Србиjе.

Београд, 25. април 2019.                         ‘           Прес служба Веслачког савеза Србиjе

Tagovi

Komentari (0)