Веслање: Три наша адута у све жешћоj конкуренциjи

СВЕТСКИ КУП У ПОЗНАЊУ (21-23. JУН)

 WRC II Lockup Poland 2019 no border.jpg

У Пољску су отишли Мачковић и Васић у двоjцу, браћа Беђик, Ђерић и Пивач у четверцу и скифиста Филиповић

Захуктаваjу се веслачки изазови у предолимпиjскоj години. У Познању, на другом такмичењу за Светски куп у сезони (21-23. jун), међу више од 800 учесника надметаће се и чамци из Аустралиjе, Новог Зеланда, Jужне Африке, неколико jужноамеричких земаља...

Могућно jе да ће неки бити ривали нашим адутима већ у квалификационим тркама на jезеру Малта у петак, а о томе ће одлучити жреб дан раниjе (15 часова).После припрема на Палићу у Пољску су пошли Мартин Мачковић и Милош Васић у двоjцу, Александар Беђик, Игор Ђерић, Ненад Беђик и Виктор Пивач у четверцу и скифиста Александар Филиповић.

Мачковић и Васић, коjи су потенциjал наговестили победом у Пловдиву, на уводном од три такмичења за Светски куп у сезони, имаjу прилику да се искупе за потоњи кикс на Европском првенству у Луцерну, када су посустали на прагу бронзане медаље. С поукама из тог финала мериће се у jачоj конкуренциjи него што jе била и у Бугарскоj и у Шваjцарскоj.

Тешки четверац jе у Луцерну практично први пут веслао заjедно. Оставио jе обећаваjући утисак jер jе у Б финалу извоjевана победа.

На Филиповића, видело се то на Европском шампионату, пауза, због коjе ниjе ишао у Пловдив, утиснула jе траг. У Познању добиjа шансу да поправља такмичарску форму.

 

Tagovi

Komentari (0)