Веслање: Сребро и две бронзе првог дана Балканиjаде

Самарџиjи и Белићу злато у jуниорском двоjцу измакло за пола секунде

На Савском jезеру jепочело Првенство Балкана, коjе су отворили Дорин Алупеи, генерални секретар Балканске веслачке асоциjациjе,и Дарко Маjсторовић, председник Веслачког савеза Србиjе. Наше веслачке наде су узеле медаље у три од девет трка у коjима смо првог дана имали такмичаре (укупно 11).

DSC_0650.JPG 

Сребрнамедаља jе са 6.44,54 припала Ранку Самарџиjи и Душану Белићу у jуниорском двоjцу. Злато, коjе су освоjили Турци, измакло им jе за пола секунде.

Бронзу су узели jуниорски четверац скул у женскоj конкуренциjи у саставу Николина Ђорђевић, Анђа Симић, Ксениjа Калуђеровић и Маша Бугарски(6.47,85), а у мушкоj jуниорски дубл скул Растко Ратаjац и Иван Катић (6.33,57).

Четврта места су заузели Алекса Мохора у jуниорском скифу (7.41,36), Борис Лончар и Лазар Бањац у кадетском дубл скулу (7.00,41), jуниорски четверац Никола Солдатовић, Никола Коларевић, Славко Савић и Тодор Станковић (6.15,32), Светлана Милошевић у скифу за кадеткиње (8.19,69) и кадетски осмерац Вељко Вукашиновић, Душан Поповић, Вук Марковић, Петар Самарџиjа, Немања Лулеџиjа, Александар Кузмановић, Страхиња Jанковић, Лука Делић и кормилар Лазар Ивковић (5.58,64). Њима jе умало измакло треће место, jер су Грци освоjили бронзу с 5.57,21.

Огњен Србиновић у jуниорском скифу био jе пети (7.25,22).

Наjуспешниjи су првог дана били Румуни и Грци са по четири злата.

У недељу се наставља, а и завршава Балканиjада. Одмах у првоj трци, у 10 часова, бориће се кадетски четверац кога чини половина из осмерца Лулеџиjа, Кузмановић, Jанковић и Делић.

У 10.15 часова у четверцу скулу за кадеткиње веслаjу Милица Младеновић, Милка Здјелар, Мариjа Jаковиљевић  и Љубица Тешмановић, а у 10.45 у двоjцу за кадете Милош Коларевић и Матиjа Раjковић.

У 11 часова наступаjу две посаде jуниорског четверац скула. У jедноj су Огњен Србиновић, Растко Ратаjац, Иван Катић и Бошко Костић, а у другоj Веселин Дуратовић, Бранко Милошевић, Jован Љуна и Вук Швабић. У 11.15 огледаће се женски jуниорски двоjац Ива Лазић и Миња Визи. Андриjана Миjаиловић такмичиће се у jуниорском скифу у 11.30.

У 11.45 креће кадетски четверац скул Вељко Вукашиновић, Душан Поповић, Вук Марковић и Петар Самарџиjа, а у подне у окршаjу jуниорског дубл скула Николина Ђорђевић и Анђа Симић.

У 12.15 часова, у последњем надметању Балканиjаде, и у jуниорском осмерцу имаћемо два чамца. И у овоj трци, као и у jуниорском четверац скулу, искористили смо право да као домаћини приjавимо и другу посаду, коjа ће и ван конкуренциjе да стекне драгоцено искуство.

DSC_0721.JPG

У првоj, главноj, биће Ранко Самарџиjа, Душан Белић, Никола Солдатовић, Никола Коларевић, Ђорђе Грубор, Душан Стефановић, Славко Савић, Тодор Станковић и кормилар Лазар Ивковић, а у другоj Андриjа Jевтић, Виктор Шушић, Мирослав Jовановић, Тодор Марковић, Дарко Малишић, Игор Мартиновић, Петар Шаврљуга, Константин Шуjић и кормилар Немања Граовац.А

Tagovi

Komentari (0)