Веслање: На Ади Циганлиjи 18 наших чамаца

На Ади Циганлиjи 18 наших чамаца боре се за звање балканског првака. За викенд, 14. и 15. септембра, Првенство Балкана с више од 300 учесника

Љубитељи веслања имаће прилику да у суботу и недељу на Савском jезеру буду сведоци трка на Балканском шампионату. У госте нам долазе посаде из Босне и Херцеговине, Грчке, Бугарске, Румуниjе, Турске и Северне Македониjе. На маргинама такмичења биће одржан Конгрес Балканске веслачке асоциjациjе.

BRC 2019 poster 72dpi.jpg

Оба дана програм почиње у 10 часова.У суботу jе 11 трка, а у недељу jедна мање.

Србиjу представља 18 чамаца.

У суботу, у 10.15 часова, креће наш први такмичар. То jе скифиста Алекса Мохорау кадетскоj конкуренциjи. У дубл скулу за кадете у 10.30 часова веслаjу Борис Лончар и Лазар Бањац, а у jуниорском четверацу у 10.45Никола Солдатовић, Никола Коларевић, Славко Савић и Тодор Станковић.

У 11 jе трка четверац скула за jуниорке. Наш jе у саставу Николина Ђорђевић, Анђа Симић, Ксениjа Калуђеровић  и Маша Бугарски. У 11.15 у jуниорском двоjцу надметаће се Ранко Самарџиjа и Душан Белић.

У jуниорскоj конкуренциjи скифиста представљаће нас Огњен Србиновић у 11.30, а у дубл скулу у 11.45 Растко Ратаjац и Иван Катић.

Светлана Милошевић у подне креће у трку кадетских скифова. У 12.30 часова, у последњоj трци првог дана, на стазу ће кадетски осмерац. У њему ће бити Немања Лулеџиjа, Александар Кузмановић, Страхиња Jанковић, Лука Делић, Вељко Вукашиновић, Душан Поповић, Вук Марковић, Петар Самарџиjа и кормилар Лазар Ивковић.

У недељу, одмах у првоj трци, бориће се кадетски четверац кога чине Лулеџиjа, Кузмановић, Jанковић и Делић.

У 10.15 часова, у четверцу скулу за кадеткиње веслаjу Милица Младеновић, Милка Зђелар, Мариjа Jаковиљевић  и ЉубицаТешмановић, а у 10.45 у двоjцу за кадете Милош Коларевић и Матиjа Раjковић.

У 11 часова наступаjу две посаде jуниорског четверац скула. У jедноj суОгњен Србиновић, Растко Ратаjац, Иван Катић и Бошко Костић, а у другоj Веселин Дуратовић, Бранко Милошевић, Jован Љуна и Вук Швабић. У11.15 огледаће се женски jуниорски двоjац Ива Лазић и Миња Визи. Андриjана Миjаиловић такмичиће се у jуниорском скифу у 11.30.

У 11.45 креће кадетски четверац скул Вељко Вукашиновић, Душан Поповић, Вук Марковић и Петар Самарџиjа, а у подне у окршаjу jуниорског дубл скула Николина Ђорђевић и Анђа Симић.

У 12.15 часова, у последњем надметању Балканиjаде, и у jуниорском осмерцу имаћемо два чамца. И у овоjтрци, као и у jуниорском четверац скулу, искористили смо право да као домаћини приjавимо и другу посаду, коjа ће и ван конкуренциjе да стекне драгоцено искуство.

У првоj, главноj, биће Ранко Самарџиjа, Душан Белић, Никола Солдатовић, Никола Коларевић, Ђорђе Грубор, Душан Стефановић, Славко Савић, Тодор Станковићи кормилар Лазар Ивковић, а у другоjАндриjа Jевтић, Виктор Шушић, Мирослав Jовановић, Тодор Марковић, Дарко Малишић, Игор Мартиновић, Петар Шаврљуга, Константин Шуjић и кормилар Немања Граовац.

 

balkanijada logo.jpg 

Tagovi

Komentari (0)