Веслање: Милица Слиjепчевић и Jована Арсић иду у репесаж

СВЕТСКО ПРВЕНСТВО ЗА СЕНИОРЕ (ОТЕХСХАJМ, 25. АВГУСТ – 1. СЕПТЕМБАР)

Дубл скул, наш jедини женски чамац на Светском првенству у Отенсхаjму, трећи у квалификационоj групи у коjоj су доминирале важеће вицешампионке, а за улазак у полуфинале бориће се са првакињама.

SP 2019 Logo.jpg

Као и у трци четвераца у мушкоj конкуренциjи и у женском дубл скулу нема четвртфинала, а у полуфинале jе из квалификациjа директно ишла самопобедничка посада. То су у групи у коjоj су веслале Милица Слиjепчевић и Jована Арсић биле Новозеланђанке Брук Донахjу и Оливиjа Лои, коjе су освоjиле сребрну медаљу на лањском мундиjалу у Пловдиву. У овоj сезони су победиле у фотофинишу барабар с америчким чамцем на такмичењу за Светски куп у Познању.

Друго место jе припало Чехињама Ленки Антосовоj и Кристини Флаjшнеровоj, коjе су искусан тандем, петопласиране с Европског првенства у Глазгову прошле године, а победнице Б финала на Светском шампионату. У овоj сезони су учествовале на сва три Светска купа.

У таквоj конкуренциjи су Слиjепчевићева и Арсићева биле треће, а далеко боље од Кубанки ишваjцарског дубла. У репесажу за улазак у полуфинале с jедног од прва два места надметаће се у среду у 15.37 часова с Пољакињама, Францускињама и Литванкама коjе су важеће светске првакиње.

У уторак у 10 часова ичетверац Игор Ђерић, Веселин Савић, Ненад Беђик и Виктор Пивач бориће се у репесажу за jедно од прва два места коjа воде у полуфинале. Противници су Аустриjанци, Немци, Данци и Египћани.

У среду четвртфиналне трке возе Мартин Мачковић и Милош Васић у двоjцу, скифиста Александар Филиповић миМилош Станоjевић у скифу за лаке веслаче, коjи су се директно пробили из квалификациjа.Мачковић и Васић крећу у 11.25 часова у трећоj од четири групе. У полуфинале ће по три првопласиране, а ривали су им Холанђани, Чеси, Немци, Аустралиjанци и добро им познати Шпанци Каналехо Пазос и Гарсиjа Ордонез, осваjачи бронзане медаље на Европском првенству, у финалноj трци у коjоj су наши посустали у последњих стотинак метара.

Филиповић, победник у своjоj квалификационоj трци, веслаће у 13.23 часова за jедно од прва три места за полуфинале. Супарници су му такмичари из Мексика, Хрватске, Норвешке, Новог Зеланда и САД.

У 13.53 за jедно од прва три места се бори и Станоjевић. Ривали су му Немац, Канађанин, Новозеланђанин, Аустралиjанац и Ирац.

 

Дубл скул (ж):Донахjу, Лои (Нови Зеланд) 7.03.15, Антосова, Флаjснерова (Чешка) 7.08,95, Слиjепчевић, Арсић (Србиjа) 7.14,03, Ернандез Делгадо, Кобас Гарсиjа (Куба) 7.19,30, Вокер, Микин (Шваjцарска) 7.22,22.

Сатница наших

Уторак

Четверац (репесаж) – 10 ч

Среда

Двоjац (1/4) – 11.25 ч

Скиф (1/4) – 13.23ч

Скиф за лаке веслаче (1/4) – 13.53ч

Дубл скул (ж, репесаж) – 15.37 ч

 

Tagovi

Komentari (0)