Веслање: МИJАИЛОВИЋЕВОJ СРЕБРО У СКИФУ

Завршена jе Балканиjада на Ади Циганлиjи с више од 300 учесника из седам земаља, коjи су се надметали у 21 трци. Првог дана, подсетимо, наши jуниори су узели сребро у двоjцу (Ранко Самарџиjа, Душан Белић), а бронзу у дубл скулу (Растко Ратаjац, Иван Катић) и четверац скулу (Николина Ђорђевић, Анђа Симић, Ксениjа Калуђеровић, Маша Бугарски).

BKL MIJAILOVIC.jpg

 

Другог дана ниска jе настављена сребром Андриjане Миjаиловић у скифу и бронзом осмерца у саставу Никола Солдатовић, Никола Коларевић, Славко Савић, Вељко Матић, Ранко Самарџиjа, Душан Белић, Тодор Станковић, Ђорђе Грубер и кормилар Лазар Ивковић.

Миjаиловићева jе имала време 8.33,45. Грчка такмичарка jе победила с 8.31,80, а треће место заузела jе представница Турске с 8.38,04.

У трци jуниорских осмераца, последњоj на Балканиjади, наjбржи су били Турци (5.56,87), за њима су стигли Грци (5.59,81), а време наше посаде било jе 6.02,00. Четвртопласирани Румуни су надмашени за 15 стотих делова секунде.

osmerac.jpg

У тоj трци имали смо и jош jедан састав. Андриjа Jевтић, Виктор Шушић, Мирослав Jовановић, Тодор Марковић, Дарко Малишић, Игор Мартиновић, Петар Шаврљуга, Константин Шуjић и кормилар Немања Граовац били су шести (6.20,48), иза Бугара (6.19,58). Таj наш осмерац се надметао незванично, али jе добио прилику да стекне искуство за будуће изазове у међународноj класи.

У jуниорскоj конкуренциjи другог дана су се огледале и други наши чамци. Ива Лазић и Миња Визи су у двоjцу биле четврте (8.04,27), а Николина Ђорђевић и Анђа Симић у дубл скулу пете (7.59,45).

У мушком четверац скулу пето место су заузели Огњен Србиновић, Растко Ратаjац, Иван Катић и Бошко Костић (6.26,60), а шесто друга наша посада, такође вантакмичарска, у саставу Веселин Дуратовић, Бранко Милошевић, Jован Љуна и Вук Швабић (6.36,30).

Катеди су веслали у четири трке. Немања Лелуџиjа, Александар Кузмановић, Страхиња Jанковић и Лука Делић били су четврти у четверцу (6.41,88). У четверац скулу четврто место су заузеле и Милица Младеновић, Милка Зђелар, Мариjа Jаковљевић и Љубица Тешмановић (7.32,00).

У двоjцу су Милош Коларевић и Матиjа Раjковић исто били четврти (7.25,32), а у четверац скулу пето место jе припало Вељку Вукашиновићу, Душану Поповићу, Вуку Марковићу и Петру Самарџиjи (6.39,61).

Комплетне резултате другог дана можете погледати ОВДЕ, а ОВДЕ бодовну листу, на коjоj jе Србиjа четврта и у мушкоj и у женскоj конкуренциjи и укупно.

 

Tagovi

Komentari (0)