Веслање: Jуниорски четверац сазнао прве ривале на олимпиjскоj стази

У Земљи излазећег сунца преподне, а код нас мркли мрак кад Никола Солдатовић(Смедерево), Никола Коларевић (Графичар), Славко Савић(Црвена звезда) и Душан Стефановић(Данубиjус 1885) буду у четвртак стартовали у квалификационоj трци на „мундиjалиту“ у престоници Jапана.

 Svetsko juniorsko Japan 2019. logo.jpg

Као претходница наjбољих веслача света и наш четверац ће се окушати на боjишту на коjем су догодине борбе за олимпиjску славу.Солдатовић, Коларевић, Савић и Стефановић биће у првоj стази прве квалификационе трке, у 10.10 часова по локалном времену, а 3.10 по средњеевропском.

Надметаће се с чамцима из Немачке, Италиjе, Румуниjе и Индиjе за jедно од прва два места коjа директно воде у финале, у недељу у 4 часа.У другоj групи су Шпанци, Британци, Аустралиjанци, Американци и Грци.

Од трећег до петог места иде се у репесаж. Та трка jе у петак у 3.05 часа. Одатле ће две наjбоље у борбу за медаље, а остали у Б финале, у суботу у 4.05.

У Токиjу се светски jуниорски шампионат одржава 53. пут. Биће то и пети пут узастопце, а дешавало се и раниjе, да су веслачке наде претходница олимпиjцима, будући да су следеће године у главном граду Jапана 32. летње игре.   

 

Tagovi

Komentari (0)