Веслање: Jуниори с ведрином отишли на Европско првенство

Шест наших посада надметаће се за викенд у Есену у наjбољоj класи свог узраста.

 

 Juniori EP Esen1.jpg

На jезеру Балденеjзе надомак Есена у суботу и недељу се одржава Европски шампионат за jуниоре. Имаћемо шест чамаца са 18 такмичара, а jедан jе у женскоj конкуренциjи. Првог дана су квалификациjе и репесажи, а сутрадан полуфинала и финала. Жреб jе у петак у 17 часова.

– Завршне припреме на Сребрном jезеру и неки резултати од почетка сезоне даjу нам за право да се надамо медаљама. Европско првенство за оваj узраст jе специфично jер се може десити да се возе и четири трке у само тридесетак сати, али сви су у репрезентациjи орни и спремни да докажу квалитет у пуном изразу. Од наших посада наjвише се очекуjе од тешког четверца и четверца с кормиларом, а добар jе и дубл скул – рекао jе Александар Ивковић, коjи jе међу шест наших тренера у стручном тиму на такмичењу у Немачкоj.

Ослонац младим репрезентативцима биће и Алекса Ђокић, Владимир Моjић, Стеван Стоjановић, Александар Смиљанић и Милош Чудић.

Чамци коjи нас заступаjу:

Четверац: Душан Белић (Партизан), Ђорђе Грубер (Графичар), Ранко Самарџиjа (Партизан), Тодор Станковић (Галеб)

Четверац с кормиларом: Андриjа Jевтић (Смедерево), Никола Коларевић (Графичар), Никола Солдатовић (Смедерево), Вељко Матић (Партизан), Лазар Ивковић (Партизан)

Четверац скул: Бошко Костић, Петар Шаврљуга, Славко Савић, Никола Стеванић(сви Црвена звезда)

Скиф: Иван Катић (Данубиjус 1885)

Дубл скул: Растко Ратаjац, Душан Стефановић(оба Данубиjус 1885); Ива Лазић (Црвена звезда), Андриjана Миjаиловић (Графичар).

 

 

 

Tagovi

Komentari (0)