Веслање: Jедан двоjац и Арсићева у скифу директно у финале

ПРВО ТАКМИЧЕЊЕ ЗА СВЕТСКИ КУП (ПЛОВДИВ, 10-12. МАJ)

 

slika_88848142.jpg

 

Мартин Мачковић и Милош Васић имали су наjбоље време међу десет посада у две квалификационе трке, боље и од светских првака

Добро jе по наш тим почело прво такмичење за Светски куп, коjе се одржава на регатноj стази покраj Марице у Пловдиву. Две посаде су се директно домогле финала.

У другоj од две квалификационе трке двоjаца два наша чамца сувеслали у комшиjским стазама. Успешниjи су били Мартин Мачковић и Милош Васић, коjи су победили са 6.26,90. Игор Ђерић и Виктор Пивач су заузели пето место са 6.57,92 и мораће у поправну трку за пласман у финале у суботу (9.54 часова) да у конкуренциjи с jош четири тима поjуре прва два места.

Финална трка jе у недељу (10.48). Мачковић и Васић су били бржи од ШпанацаХаимеа Каналеха Пазоса и Хавиjера Ордонеза(6.34,66), лањских финалиста на Светском шампионату у Пловдиву, а укупно и од светских првака Мартина и Валента Синковића из Хрватске (6.32,89). У одлучуjућу трку, као њихови наjближи пратиоци у првом квалификационом надметању, директно су отишли и Белоруси (6.39,18).

Jована Арсић jе у скифу била друга у првоj од две квалификациононе трке са 7.37,10,иза Чехиње Мирославе Топинкове Кнапкове са 7.28,50. У финалу ће се огледати у недељу у 13.07 часова.

Душан Славнић се у другоj половини стазе jедно време грчевито борио с финским такмичарем за треће место, последње коjе jе директно водило у полуфинале, али jе посустао. Био jе четврти са 7.17,96 па ће поподне у репесаж с jош четири учесника за попуну три места.

 

Tagovi

Komentari (0)