Веслање: II колo Омладинске лиге Србиjе

Будућност српског веслања показаће у суботу шта зна и може и у каквоj jе форми! Наиме, у оквиру II кола Омладинске лиге Србиjе, у Чуругу ће 27. jуна бити одржане трке у кадетскоj и пионирскоj конкуренциjи, у коjима ће се такмичити 229 веслача и веслачица у 107 посада.

 13 jun 2020 - foto anđela nišević (42)-min.jpg

Прве трке у сезони у Београду донеле су много неизвесности (Фото: Анђела Нишевић) 

Да подсетимо, у I колу Омладинске лиге Србиjе, одржаном 13. jуна у Београду, виђена jе велика борба у наjмлађим категориjама. Два тима на првом месту после првог кола - Партизан и Црвена звезда - са истим броjем бодова (19), затим Сава (14), Палић (13) и Бегеj 1883 (12) коjи им "дишу за врат", jасан су показатељ да нас и у наставку сезоне очекуjе прави мали "рат на води".

Комплетно стање приjава за II коло Омладинске лиге Србиjе у веслању 2020. можете да погледате ОВДЕ

 13 jun 2020 - foto anđela nišević (62)-min.jpg

Ада Циганлиjа била jе домаћин веслачима и веслачицама у првим тркама у новоj сезони (Фото: Анђела Нишевић) 

Ипак, не смемо да сметнемо са ума да смо jош у jеку пандемиjе коронавируса, коjа jе узроковала померање свих спортских, па и веслачких такмичења широм планете, због чега jе неопходно и у Чуругу, као и пре две недеље у Београду, поштовати препоруке коjе су дале здравствене власти Србиjе у вези са спречавањем ширења епидемиjе.

У складу с тим препорукама, и Веслачки савез Србиjе jе за предстоjеће ИИ коло Омладинске лиге Србиjе издао упутства о томе како би требало да се понашамо како би била спречена могућност ширења заразе, и то:

* Препоручуjемо да се социjална дистанца од 1м поштуjе у оквиру кретања учесника Регате.

* Препоручуjемо веслачким клубовима да своjе спортисте одрже окупљеним на уобичаjеним местима коjе заузимаjу током такмичења.

* Технички састанак биће одржан уз поштовање дистанце од 1м.

* Церемониjа доделе медаља неће бити одржана, већ ће медаље намењене наjуспешниjим посадама бити спаковане и уручене званичном представнику клуба.

 

Комплетну бодовну листу Омладинске лиге Србиjе у веслању 2020. можете да погледате ОВДЕ

 

Tagovi

Komentari (0)