Веслање: И двоjац и четверац у групи с европским вицепрвацима

У недељу, првог дана шампионата, у квалификациjама сва четири наша мушка чамца, женски дубл скул сутрадан

 

SP 2019 Logo.jpg 

Обављен jе жреб за 49. светско сениорско првенство коjе у недељу, 25. августа, почиње у Отенсхаjму краj Линца. Србиjа има такмичареу двоjцу, четверцу, скифу и скифуза лаке веслачеу мушкоj конкуренциjи и женски дубл скул.

Мартин Мачковић и Милош Васић у двоjцу први излазе на стазу у квалификациjама. Веслаће у недељу у 10.51 часова у последњоj од пет група за jедно од прва четири места коjа воде у четвртфинале у среду. Ривали су им чамци из Jужне Африке, Румуниjе, Кубе и Аргентине. Може се рећи да jе нашим наjвећим узданицама на мундиjалу отворен пут даље, пошто су у трци фаворити с Румунима Мариjус-Василеом Козмиjуком и Киприjаном Тудосом.

С њима су ове године воjевали на Европском првенству уЛуцерну. Мачковићу и Васићу медаља jе измакла у самом финишу, а комшиjама jе припало сребро. И тада и лане на Светском првенству у Пловдиву били су наjбржи двоjац не рачунаjући неприкосновене браћу Синковић из Хрватске.

У 12.11часова, у последњоj од четири квалификационе трке четвераца, огледаће се Игор Ђерић, Веселин Савић, Ненад Беђик и Виктор Пивач. С њима су у групи Румуни, Чеси, Jужноафриканци и Пољаци, коjи су на Европском шампионату били други.Репесаж jе у уторак пре подне.

У 13.06 часова веслаће у скифу за лаке веслаче Милош Станоjевић. Он jе у четвртоj од шест квалификационих група. Супарници су му такмичари из Словачке и САД, али и Ирац Донован, светски првак лане али у дубл скулу за лаке веслаче и Шваjцарац Шоjбле, коjи jе на Европском шампионату био победник Б финала.

Прва три чамца иду у четвртфинале, а остали у репесаж.

Наш последњи представник првог дана jе скифиста Александар Филиповић. У четвртоj jе од осам квалификационих група jер jе у тоj дисциплини приjављено убедљиво наjвише чамаца (44).

Стартуjе у 17.12 часова. Ривали су му представници Бенина, Jужне Кореjе, Белорусиjе, Финске и Румуниjе. Прва двоjица ће у четвртфинале.

У понедељак се надмећунаше jедине представнице.У трећоj од четири квалификационе групе, у 11.10 часова, Милица Слиjепчевић и Jована Арсић у дубл скулу покушаће да се домогну jедног од прва два места коjа директно воде у полуфинале. Ривалке су им Кубанке, Шваjцаркиње, Новозеланђанке и Чехиње.

Сатница наших у квалификациjама

Недеља

10.51 – Двоjац

12.11 –Четверац

13.06 – Скиф за лаке веслаче

17.12 – Скиф

Понедељак

11.10 – Дубл скул (ж) 

Tagovi

Komentari (0)

Повезане вести