Веслање: Четверац први наш чамац у полуфиналу

СВЕТСКО ПРВЕНСТВО ЗА СЕНИОРЕ (ОТЕХСХАJМ, 25. АВГУСТ – 1. СЕПТЕМБАР)

 cetverac sp linc1.jpg

Ђерић, Савић, Н. Беђик и Пивач сjаjни у репесажу, даље их jе одвело и друго место, а до последњих метара су били битку за победу

У квалификационоj трци првог дана Светског првенства у Отенсхаjму четверац Игор Ђерић, Веселин Савић, Ненад Беђик и Виктор Пивач били су последњи, пети у своjоj групи. У репесажу се видело да то не мора ништа да значи за краjња достигнућа.

Квалификациjе у овоj дисциплини су биле изузетно захтевне jер ту нема четвртфинала, а директно у полуфинале jе ишаосамо победник. Будући да су Пољаци, европски вицепрваци недавно у Луцерну, били неприкосновени, нашима jе свакако следовало да поправе утисак у репесажу.

У првоj трци су се привикли на стазу и услове покраj Линца, а у другоj су заблистали. Водили су с Немцима до последњих метара битку за победу. Завршили су као други, таман колико jе и довољно да се уђе у полуфинале. Веслаће даље у четвртак око подне.

Ваља рећи да jе четверац наговестило потенциjал већ у првом заjедничком наступу. На Европском првенству победио jе у Б финалу. Истини на вољу, тада jе у чамцу био Александар Беђик, коjи jе сада резерва, а у ватру jе уместо њега послат Савић.

Будући да се на Светском шампионату дели наjвећи броj карата за Олимпиjске игре догодине у Токиjу, четверцу jе и то мета. У тоj дисциплини jе осам виза, а то значи да узбуђења не би изостала ни у Б финалу. У одлучуjућу трку, зна се, иду по три првопласиране из две полуфиналне.

У среду у четвртфиналу веслаjу преостала три наша мушка чамца, а jедини женски – дубл скул – бори се као и четверац да кроз репесаж уђе у полуфинале. Милици Слиjепчевић и Jовани Арсић jе за то неопходно да буду међу две наjбоље. Мартин Мачковић и Милош Васић у двоjцу, скифиста Александар Филиповић и Милош Станоjевић у скифу за лаке веслаче ићи ће у полуфинале ако буду међу три првопласирана.

Сатница наших

Среда

Двоjац (1/4) – 11.25 ч

Скиф (1/4) – 13.23 ч

Скиф за лаке веслаче (1/4) – 13.53 ч

Дубл скул (ж, репесаж за 1/2) – 15.37 ч

Четвртак

Четверац (1/2) – око12 ч

 

Четверац (репесаж): Немачка 5.59,17, Србиjа (+0,83), Аустриjа (+4.29), Данска (+8,24), Египат (+26,91).

 

Tagovi

Komentari (0)

Повезане вести