Веслање: Четверац четврти у полуфиналу, шанса за олимпиjску картуи у Б финалу

СВЕТСКО ПРВЕНСТВО ЗА СЕНИОРЕ (ОТЕНСХАJМ, 25. АВГУСТ – 1. СЕПТЕМБАР)

 cetverac linc2.jpg

Ђерић, Савић, Н. Беђик и Пивач поjачали ритам у другом делу стазе, али су трећепласирани Италиjани већ били одмакли

Игор Ђерић, Веселин Савић, Ненад Беђик и Игор Пивач такмичиће се у суботу у подне у Б финалу за четверце на Светском првенству у Отенсхаjму. У полуфиналноj трци, веслаjући у првоj стази, заузели су четврто место, а у борбу за одличjа отишла су три првопласирана чамца.

Финалисти су тако извадили и олимиjску карту за Токио догодине, а наша посада има jош jедну прилику да се ње домогне. Будући да се краj Линца дели осам виза у њиховоj дисциплини, у Б финалу би требало да победе или да буду други.

У полуфиналноj трци четверац jе лошиjе кренуо, али jе у другом делу стазе значаjно поjачао ритам. Прво jе претекао Шваjцарце, затим и Холанђане, али су трећепласирани Италиjани већ стекли добру предност, на краjу недостижну. Последњих 500 метара, рецимо, наши су прешли с другим наjбољим временом међу шест чамаца.

У борби за прво место Румуни су у финишу надмашили Британце, европске прваке из Луцерна недавно. „Азури“, важећи светски вицешампиони с jедном изменом у односу на мундиjал у Пловдиву лане, остали су трећи.

Из друге полуфиналне групе у финале су отишли Аустралиjанци, Пољаци и Американци. Ривали наших у Б финалу биће и Французи, Немци и Jужноафриканци. По резултатима из полуфинала, примера ради, Србиjа jе имала наjбоље време. 

Немачка посада jе на Европском шампионату узела бронзану медаљу. Наш чамац, у коjем jе онда био Александар Беђик (сада Савић), победио jе у Б финалу. Био jе у тоj трци, као и сада, бржи од Холанђана и Шваjцараца, а и од Француза, коjи исто имаjу jедну измену у Отенсхаjму.

 

  

Резултати полуфинала

Прва група: Румуниjа 5.47,70, Велика Британиjа 5.47,93, Италиjа 5.51,73, Србиjа 5.54,03, Холандиjа 5.56,65, Шваjцарска 6.00,66.

Друга група: Аустралиjа 5.44,21, Пољска 5.46,97, САД 5.47,14, Француска 5.55,18, Немачка 5.56,27, Jужна Африка 5.58,06.

 

Tagovi

Komentari (0)