Веслање: Осам медаља за српске клубове у недељу на Jаруну

Другог дана 36. међународне регате „Цроатиа Опен“ на у Загребу чамци из наше земље освоjили четири злата, сребро и три бронзе

 

 Internacionalna regata Croatia Open_Logo.jpg

 

 

 

 

 

 

После шест одличjа у суботу чамци из Србиjе, коjи су наступали под клупским обележjима, излили су осам медаља у недељу, другог и последњег дана 36. међународне регате „Цроатиа Опен“ на Регатноj стази на Jаруну. До наjсjаjниjих одличjа 14. априла у главном граду Хрватске стигли су Растко Ратаjац и Душан Стефановић из Данубиуса 1885 у дубл скулу за jуниоре (резултат у финалу), Иван Катић, Душан Стефановић, Растко Ратаjац и Веселин Дурутовић из Данубиуса 1885 у четверац скулу за jуниоре (6:24.83), Андриjана Миjаиловић из Графичара и Ива Лазић из Црвене звезде у дубл скулу за jуниорке (7:36.70) и Петар Самарџиjа, Душан Поповић, Вук Марковић и Вељко Вукашиновић из Смедерева у четверац скулу за кадете (6:29.16). Jедино сребро дело jе Ђорђа Грубера из Графичара, Ранка Самарџиjе и Душана Белића из Партизана и Тодора Станковића из Галеба у четверцу за jуниоре (6:22.99), док су бронзана одличjа исковали Васиље Боjнић, Немања Шаjтановић, Алекса Мохора и Вук Кашиковић из Црвене звезде у четверац скулу за кадете (6:38.36), Андриjа Штимец, Андреj Дашић, Александар Кузмановић и Страхиња Jанковић из Партизана у четверцу за кадете (7:02.44) и Милица Водогаз из Графичара са Жаном Кракић из Трешњевке у дубл скулу за сениорке (7:23.01).

Поред ових чамаца наши клубови су имали jош три посаде у борбама за медаље. Вељко Матић из Партизана и Славко Савић из Црвене звезде били су пети у дубл скулу за jуниоре (6:57.82), а исти пласман остварили су Вељко Џопалић, Никола Стевановић и Петар Шаврљуга из Црвене звезде и Никола Сребро Из Галеба у четверац скулу за jуниоре (6:35.69). Андриjа Jевтић, Мирослав Jовановић и Никола Солдатовић из Смедерева и Никола Коларевић из Графичара заузели су шесто место у четверцу за jуниоре (6:33.88). Иначе, регата у главном граду Хрватске била jе прва критериjумска за састав jуниорске репрезентациjе Србиjе за Европско првенство за jуниоре 18. и 19. маjа 2019. у Есену (Немачка). Друга критериjумска регата за jуниоре биће одржана 26. и 27. априла у Београду пред и за време прве регате Купа Србиjе.

 

Београд, 13. април 2019.                                    Прес служба Веслачког савеза Србиjе

Tagovi

Komentari (0)