Веслачка премијера у Бачкој Паланци

 

 

 Jezero Tikvara.jpg

 

 

(ОМЛАДИНСКА ЛИГА СРБИJЕ, БАЧКА ПАЛАНКА, 27. МАJ 2017)

 

Веслачка премиjера у Бачкоj Палаци

 

Прво коло Омладинске лиге Србиjе, веома значаjног такмичења за наjмлађе веслаче, одржаће се 27. маjа 2017. на Регатноj стази Тиквара у Бачкоj Паланци

 

У суботу, 27. маjа 2017. почиње Омладинска лига Србиjе. Прво коло овог изузетно важног такмичења за подмладак, чиjи jе организатор Веслачки савез Србиjе, биће одржано на Регатноj стази Тиквара у Бачкоj Паланци. Она jе годинама познато као место окупљања наjбољих каjакаша и кануиста у нашоj земљи, а у суботу ће имати и своjу веслачку премиjеру. Иако су се по неким подацима на jезеру Тиквара 50-тих година прошлог века одржавале веслачке трке ово ће бити прво такмичење у овом спорту у његовоj новиjоj историjи.

– Технички организатор првог кола Омладинске лиге биће Каjакашки клуб Таркет, jедан од наjбољих каjакашких клубова у земљи, коjи jе изнедрио броjне репрезентативце и на чиjоj су се стази до сада одржавала наjвећа домаћа каjакашка такмичења. Председник овог клуба jе Борис Кебер, бивши веслач коjи jе бранио боjе Партизана осамдесетих година прошлог века. Иначе, прво коло Омладинске лиге jе годинама уназад било одржавано у Београду, али смо ове сезоне морали да променимо локациjу због мањка термина на Регатноj стази на Савском jезеру. Одлучили смо се за Бачку Паланку, како због тога што смо добили помоћ при организациjи од Таркета, тако и због жеље да и наредних година jезеро Тиквара буде домаћин веслачких такмичења. Услови на води су идеални за такмичење. Стаза jе дуга 1.000 метара, што jе права мера за наjмлађе категориjе, а за суботње такмичење на њоj ће бити инсталиран Албано систем – казао jе генерални секретар ВСС Небоjша Jевремовић.

На Регатноj стази Тиквара такмичиће се посаде пионира и кадета и то у дисциплинама: скиф, дубл скул, четверац скул, двоjац без кормилара и четверац без кормилар. Финала стартуjу у 13, 30 часова, а два и по сата раниjе биће одржане квалификациjе у конкуренциjама у коjима jе приjављено више од шест чамаца. Састанак Регатног одбора jе у 10 ч, а приjављено jе 76 посада из 11 српских клубова – Бегеjа 1883, Галеба, Графичара, Данубиуса 1885, Зренекса, Палића, Партизана, Саве, Смедерева, Тамиша и Чуруга. После суботњег такмичења одржаће се jош три кола Омладинске лиге Србиjе – 17. jуна у Чуругу, 26. августа на локациjи коjа ће бити накнадно одређена и 14. октобра у Новом Саду.

Стање приjава за прво коло Омладинске лиге Србиjе и Правила кретања на води можете преузети ОВДЕ

 

Београд, 26. маj 2017.                                          Прес служба Веслачког савеза Србиjе

Komentari (0)