Вепрови за наставак доминациjе, Вукови вребаjу из прикраjка

У финалу Прве лиге Србиjе у америчком фудбалу, популарном Serbian Bowl-u XV, крагуjевачки Дивљи вепрови, као и прошле године, дочекуjу „вечитог ривала“, београдске СББ Вукове, у недељу од 17 часова, на „Чика Дачи“.

DSC_6539 copy.jpg

Крагуjевчани су сурови владари Србиjе у последње три године, а имаjу велике шансе да се докопаjу четврте узастопне, односно укупно девете титуле, пошто су и овосезонски лигашки део завршили са перфектним учинком.

На путу до финала Wild Boarsi су прилично убедљиво надиграли и Вукове (48:20), али су оба ривала од тада претрпела одређене кадровске промене, условљене углавном повредама.

- Оба тима променила су се од тог дуела, али мислим да jе то више случаj са екипом Вукова. Нажалост, повреде и неки други кадровски проблеми приморавали су их да током целе сезоне траже наjоптималниjе решење. То им jе омогућило да се доста лако адаптираjу на све услове у датом тренутку. Са друге стране, ми смо, изузев пар пехова, имали среће да нас те недаће заобиђу, те смо се само спремали за наредног противника из недеље у недељу. На таj начин смо брусили форму. Сви догађаjи кроз коjе су пролазила оба тима, исковали су их на jединствен начин, што jе резултурао садашњим изгледом оба ростера. Самим тим биће у потпуности другачиjи дуел – рекао jе Александар Ристић Алф, главни тренер Вепрова.

 

DSC_6365 copy.jpg

Крагуjевчани су лигашки део сезоне завршили са 353 постигнута поена, што jе више од 50 по утакмици, а примили су само 78, односно 11 по мечу. У оба сегмента донекле су их пратили само Вукови (295:95), па се може рећи да су се ови тимови у новом међусобном финалу нашли сасвим заслужено.

- Наш напад jе доста солидно функционисао током целе сезоне. Поред тога што имамо одличне стартере, ни прве ни друге измене не заостаjу пуно, те мислим да у томе лежи наша наjвећа снага. Са друге стране, одбрана Вукова jе изузено агресивна и покретна. Секундари jе забележио солидан броj интерсепциjа, а дефанзивна линиjа има добру ротациjу. Као и увек, очекуjем изузетан спортски догађаj, каквих jе ретко у последње време, да се сви проведу и на терену и на трибинама, да уживаjу. Позивам публику из целе Србиjе да дође у што већем броjу и да увелича спектакл – закључио jе Ристић.

Улаз jе 200 динара.

Tagovi

Komentari (0)