„Вечити дерби“: Вепрови „кроте“ Вукове у Крагуjевцу

Након убедљиве победе над шампионима Турске, Коч Ремсима, на старту ЦЕФЛ лиге, пред љубитељима крагуjевачких Дивљих вепрова jе jош jедна посластица, „вечити дерби“ са београдским СББ Вуковима, у недељу од 12 часова, на помоћном терену стадиона „Чика Дача“.

 

 DSC_4713 copy.jpg

 

Са три узастопне титуле, Крагуjевчани су доминантни у протекле три сезоне, а славили су у претходна четири „вечита дербиjа“, последњи пут у прошлогодишњем Serbian Bowl-у – 54:36. Од тада су оба тима претрпела броjне промене, поготово када су импорти у питању.

Напад Београђана сада предводи dual-threatквотербек Ливаj Плант, а ове године променили су дугогодишњу праксу довођења другог Американца на рисиверу, ангажовањем фантастичног тркача Џоа Бержерона, коjи jе претходне три сезоне провео у елитним тимовима наjjаче европске лиге – немачког ГФЛ-а. Успели да задрже главне хватачке опциjе, поникле у другим клубовима, Николу Симовића (Wild Boars) и Зорана Тодоровића (Панчево Пантхерс) и њима придодали прекаљеног репрезентативца Милоша Колибара из Sirmium Legionariesa. Пред оваj дуел поjачали су се Аjменом Мезгиjем, дефанзивним линиjашем из Француске, а ту jе и перспективни лаjнбекер из Jагодина Блацк Хорнетса, Давид Jевремовић. Уз jош неколико повратника, нема сумње да ће после четири године поста покушати да врате трофеj у своjе витрине.

- Очекуjем да буде узбудљиво, као и у сваком дербиjу. Оба тима су претрпела значаjне измене, како у играчком кадру, тако и у стручном штабу. Поред стандардних, добрих ствари коjи Вукови поседуjу дуже време, виде се ствари коjе jе тренер Чрчмен доста унапредио. Његова енергиjа и посвећеност види се кроз играче на терену. Оличан квотербек коjи може и да баци и да трчи и фантастичан тркач само су додатак на све ово – рекао jе Александар Ристић Алф, главни тренер и тркач Дивљих вепрова.

DSC_4681 copy.jpg

 

И вепрови имаjу своjе адуте, што су показали и у поменутоj победи над реномираним противником из Турске, ког су предводила два наjбоља играча прошлогодишњег српског шампионата из редова Вепрова, Џошуа Кезада и Страхиња Степовић. У том мечу квотербек Џеjк Сисон пребацио jе 370 jарди и истрчао 76, бразилски рисивер Педро Медичи дошао jе до броjке од 200 jарди алл-пурпосе, а као добро поjачање показао се и млади Стефан Борковић са пет хватања за 138 jарди. Уз њих, ту jе и увек опасни амерички тркач Ник Ласеjн, као и неколицина домаћих хватачких опциjа коjи су велика претња.

- Ми смо добро оjачали све позициjе у нападу и сада за противника постоjи опасност на сваком делу терена. Наши импорти су такође изврсни играчи коjи су се одлично уклопили. Иако су импорти и код њих и код нас на сличним позициjама као лане, потпуно су другачиjи типови играча, тако да ће бити баш занимљиво. Мислим да смо у незнатноj предности, jер смо имали jедну баш jаку и захтевну утакмицу иза себе док су Вукови од почетка сезоне одмеравали снаге само са видно слабиjим екипама – закључио jе Ристић.

Улаз jе бесплатан.

Tagovi

Komentari (0)