Вече танга заjедно са Ксениjом Сидоровом у Филхармониjи

Улазнице за стаjање за наjпопуларниjи концерт у сезони – наступ чувене хармоникашице Ксениjе Сидорове 

Концерт коjи се чека с нестрпљењем, наступ чувене хармоникашице Ксениjе Сидорове заjедно са Београдском филхармониjом, одржава се овог петка 21. априла на Коларцу од 20ч. Jедна од наjсjаjниjих звезда на хармоници свираће Пjацолина дела, а на програму су и композициjе Фаље и Хинастере под палицом диригенткиње Нил Вендити.

 Ksenija+Sidorova_5credit+Dario+Acosta_2.jpg

Jедан од наjпопуларниjих концерата из филхармониjске сезоне „На добром путу“, носи назив Буенос Аjреса и за инспирациjу има сензуалне танго ритмове коjима се придружуjу и други латино плесови. Огромно интересовање влада за наjчувениjу амбасадорку хармонике, Ксениjу Сидорову, па ће Филхармониjа увести карте за стаjање уочи концерта будући да су улазнице одавно распродате.

Jединствена и харизматична уметница у свом страственом музицирању дочарава све могућности свог инструмента. Њен репертоар се протеже од Баха до Пjацоле, а укључуjе и нове, само за њу компоноване, концерте за хармонику. Ксениjа jе сарађивала са многим водеćим оркестрима, а њени партнери у камерноj музици су наjатрактивниjи уметници данашњице попут Немање Радуловиćа, Андреаса Отензамера, Милоша Карадаглиćа, Авиjа Авитала.

Позната по виртуозности коjа одузима дах, Сидорова са Београдском филхармониjом изводи две Пjацолине композициjе – чувени “Либертанго” и “Аконкагву” за хармонику и оркестар. Њен први сусрет са оркестром jе уjедно и трећа срећа - дуго наjављивана гошћа у неколико филхармониjских сезона, два пута jе померала долазак због сретних породичних околности. 

Женски печат концерту даjе и Нил Вендити, млада турско-италиjанска диригенткиња, у извођењу колоритног латино репертоара. Фаљина свита “Љубав чаробнице”, доноси страст фламенка, а аргентинско вече крунишу Хинастерини жустри “Плесови из балета Естанциjа”, коjи описуjу живот гаучоса. Улазнице за стаjање биће у продаjи сат времена уочи концерта, односно од 19 часова на благаjни Коларца. 

 

Jелена Милашиновић

Tagovi

Komentari (0)