Вече барока у Филхармониjи

Необичан искорак у барокну епоху направиће Београдска филхармониjа, у петак 7. фебруара на Коларцу од 20 часова. Представиће се “маjстор барока”, виолиниста Бернхард Форк и то у две улоге - предводиће оркестар и свирати заjедно са филхармоничарима дела Баха, Вивалдиjа, Ребела и Скарлатиjа.

 bernhard fork, foto marko djokovic.jpg

Фото: Марко Ђорђевић

Не само што ће звучати другачиjе, концерт Београдске филхармониjе ће изгледати необично уз много мање музичара на бини него обично. На месту концерт-маjстора биће Бернхард Форк са кога ће предводити оркестар од само двадесет девет музичара. Оваj врсни специjалиста за барокни период, члан Академиjе за стару музику у Берлину, пасионирано jе заинтересован за историjску праксу музичког извођења. Виолиниста jе донео и неколико барокних гудала коjе ће користити филхармоничари како би путовање у далеку епоху било jош убедљивиjе.

 

Оваj концерт припрада циклусу #Бетовен на лаjни, посвећен историjским и друштвеним околностима коjе имаjу везе са Бетовеновим животом и потпуно jе у знаку барокног репертоара. Иако великих маjстора ове епохе више ниjе било међу живима у години Бетовеновог рођења (1770.), њихова дела су се изводила и проучавала. Данашњим речником, та музика се слушала док jе Бетовен стасавао.

 

Сто улазница за стаjање биће у продаjи сат времена уочи концерта, односно од 19 часова на благаjни Коларца.

 

 

Jелена Милашиновић

 

Tagovi

Komentari (0)