Ваздухопловство: РАКЕТНИ МОДЕЛАРИ ЗАВРШАВАЈУ ОВОГОДИШЊУ СЕЗОНУ

 _DSC1092.jpg

 

 

Предстојећег викенда, у суботу 10. новембра, на спортском аеродрому Лисичији Јарак у Београду, одржаће се 3. коло Купа Србије у ракетном моделарству, у класама С3А (модели ракета са падобраном) и С6А (модели ракета са траком). Ово такмичење, на коме ће се моделари надметати са својим моделима ракета у трајању лета, је уједно и завршно коло Купа Србије у 2018. години, па ће по завршетку бити проглашени најбољи у генералном пласману.

22109115046_e71720eedb_z.jpg

 

Почетак такмичења је у девет часова, а проглашење победника након 16 часова. У заједничкој организацији три клуба – АК „Савски првенац“ из Београда, АК „Нова Пазова“ и АК „Михајло Петровић“ Банатски Карловац, биће угошћено око 30 такмичара који су учествовали у два претходна кола лиге. Тренутно прво место у класи С3А држи и међу сениорима и јуниорима дванаестогодишњи Младен Бунчић из АК „Нова Пазова“, а у класи С6А у сениорској категорији Миодраг Чипчић и у јуниорској Кристина Чипчић из АК „Кикинда“.

 28639030064_28d6aa83fe_z.jpg

 

Наши ракетни моделари важе за једне од најтрофејнијих ваздухопловних спортиста, а Србија (тадашња Југославија) је забележена и у историји такмичења Светске ваздухопловне федерације, још од 1972. године када је у Вршцу одржано прво Светско првенство у ракетном моделарству. Данас на светској ранг листи у ракетном моделарству налазе се у врху два имена из Србије – брат и сестра Миодраг и Кристина Чипчић, који заузимају – Миодраг 3. место међу сениорима, а Кристина 2. место у јуниорској категорији.

 

 

                                                                                           

 Светлана Брадић

Tagovi

Komentari (0)