Ватерполо: Жреб за ЕП за мушку и женску ватерполо репрезентацију

Ватерполисти Србиjе ће на Европском првенству у Будимпешти бити у "Б" групи са репрезентациjама Румуниjе, Холандиjе и Русиjе.

 

vaterpolo_reprezentacija.png

Прва утакмица jе 14. jануара са Русиjом, два дана касниjе се игра са Румуниjом а 18. jануара са Холандиjом.

У "А" групи су: Немачка, Словачка, Црна Гора и Хрватска.

У "Б" групи су: Румуниjа, Русиjа, СРБИJА и Холандиjа.

У "Ц" групи су: Малта, Турска, Шпаниjа и Мађарска.

У "Д" групи су: Француска, Италиjа, Грузиjа и Грчка.

- Можда би било боље да jе неко од jачих састава био у нашоj групи. Са друге стране све три репрезентациjе показуjу напредак и неће бити баш jедноставно. Зна се наш пут из меча у меч и онда од четвртфинала почиње прави део првенства и за то морамо да се спремимо - рекао jе селектор Деjан Савић.

 

Ватерполисткиње Србиjе ће на Европском првенству у Будимпешти бити у "А" групи са:Мађарском, Грчком, Русиjом и победницима сусрета Хрватска - Португалиjа и Словачка - Турска

vaterpoliskinje.jpg

Ако све буде како jе наjављено Србиjа ће 12. jануара играти са Грчком, дан касниjе са Русиjом. У трећем колу 15. jануара ривал jе победник сусрета Хрватска - Португалиjа, 17.jануара се игра са Мађарском а 19. jануара са победником сусрета Словачка - Турска.

У другоj групи су: Холандиjа, Шпаниjа, Италиjа, победници сусрета Француска - Украjина, Немачка - Румуниjа и Израел - Шваjцарска.

- Задовољна сам. За улазак међу четири у групи борићемо се наjвероватниjе са Хрватском и Словачком. Мислим да имамо изгледе. Добро jе да смо избегли незгодне Францускиње а нема ни Немаца коjе су нам биле на старту првенстаа у Београду и Барселони. Морамо да радимо како треба и надам се успеху - рекла jе савезни тренер Драгана Ивковић

 

Tagovi

Komentari (0)