Ватерполо: Тренинг пред сутрашњи меч против Шпаније

Српски и шпански ватерполисти су у добром расположењу отишли после подне на jедини данашњи тренинг. Оба тима су поделили базен на Маргит Сигету, размишљаjућо о посластици четвртфинала, сутрашњем дуелу у 17.30 у Дунав Арени.

 

LEX_1518.jpg

Фото Deep blue media

Традициjа jе на страни Србиjе, никада ниjе изгубила од Шпаниjе на Европским првенствима. Али зато Шпанци имаjу три узастопне победе, затим успешниjи су на Светским првенствима тако да jе jасно да Србиjу очекуjе изузетно тежак посао:

- Тако jе када играjу два тима са титулама. Ми прваци Европе, олимпиjски шампиони, они вицешампиони Европе и света. Одличан тим, играjу као досадан ватерполо, препун комбинациjа, налажења решења у тренутку. Велика већина их jе у истом клубу што им даjе много простора за уигравање. Веруjем да смо спремни за утакмицу коjа jе, рекао бих, наjнеприjатниjа на читавом турниру - рекао jе Деjан Савић.

Стефан Митровић jе играо доста пута против Шпаниjе:

- Екипа коjа нам наjмање стилом игре одговара. Али играли смо толико пута и надам се да и овога пута неће бити проблема. Сигурно наjзанимjивиjи дуел четвртфинала. Имамо наш притисак, хоћемо што даље, па jе Шпаниjа ту пре или касниjе.

Новинарима jе jуче причао и Душко Пиjетловић:

- Има резона да се игра Шпаниjе хвали. Одличан састав, пун добрих поjединаца. Али и ми се питамо. Даћемо све од себе као и увек,веруjем да нећемо разочарати. То jесте наjважниjа утакмица али нам искуство играња таквих даjе право да се надамо.

 

Tagovi

Komentari (0)