Ватерполо: Сутра први дуел са Русима

Ватерполисти Србиjе сутра у 17.30 играjу прву утакмицу на Европском првенству у Будимпешти. Ривал jе, по многима, наjквалитетниjи састав после, наравно, нашег тима. Ипак, Руси не би требало да буду тежак залогаj али jе чињеница да захтеваjу пун опрез и респект. Поготово jер jе реч о физички сjаjно припремљеном тиму, коjи има доста квалитетних поjединаца и коjи jе на прошлом првенству Европе намучио Србиjу. Било jе тада 11:9 за наш тим.

csm_IMG_0949_01_58e44f9251-min.jpg 

Данас jе на програму био само jедан тренинг али ће Савић момке повести на базен и на дан утакмице. Сви су у тиму свесни важности доброг уласка у такмичење.

csm_IMG_20200112_170324_0f83095db0-min.jpg

- Руси су нам први ривал и за мене jе то jако добро. Очекуjем да буде све како треба да би се после мирно, кроз дуеле са Румуниjом и Хоандиjом припремили за мечеве одлуке - каже голман Бранислав Митровић.

Од осамостаљења Србиjа у 19 мечева никада ниjе изгубила од Русиjе. Некада велика ватерполо сила нема медаљу са великог такмичења jош од 2004. када jе на Играма у Атини освоjена бронза. Била jе то одлична екипа.

- Они и данас имаjу квалитетне играче али jедноставно увек и нешто недостаjе. Као да у наjважниjим моментима не могу да се повежу. Од нас зависи, битан jе улазак у утакмицу и да jе добро почнемо и после мирно приведемо краjу - каже Душко Пиjетловић коjи одлично познаjе руски тим обзиром да jе до прошле године играо у Динаму из Москве.

csm_IMG_20200112_170237_d7b9208bd3-min.jpg

За Русе на првенству неће играти jедан од наjбољих играча Холод због повреде рамена. Наши играчи кажу да пажња треба да се обрати на центре Лисунова и Дервиjакина, затим одличног шутера а ту су и интернационалци Меркулов и Харков.

У сваком случаjу оптимизам jе присутан. Срби знаjу како се отвара велико првенство и гледаjу само себе

 

Tagovi

Komentari (0)