Ватерполо: Сутра против Румуниjе

Никоме у српском табору и не пада на памет да би Румуни, сутра у 13, могли да направе изненађење. Разлика у класи jе огромна, Румуни су jедном 2008. изборили 6:6 а пре и после тога само неуспеси. Jедноставно Србиjа би и у далеко слабиjем саставу била фаворит.

 

csm_IMG_0949_01_58e44f9251-min.jpgСавић jе за среду предвидео два тренинга.

- Имаjу Румуни неколико поjединаца али се питање победника не поставља. Гледамо нашу игру, да поjачамо одбрану коjа jе наш први адут. Они ће бити мотивисани, знаjу се jер играjу у домаћим клубовима. Нису били комплетни против Холандиjе и зато су поражени. Понављам важна jе одбрана, конентрациjа и после све иде како треба. Играли смо против Руса са осцилациjама што jе природно. Прва четвртина jе била како треба. Сада нам остаjу дани припрема за четвртфинале, имамо искуство, знамо шта треба да радимо - рекао jе Гоjко Пиjетловић, коjи као голман Орадее, одлично познаjе румунски ватерполо.

Немања Вицо jе додао:

- Апсолутни смо фаворити. Хватамо прави ритам за утакмице одлуке. Биће боља одбрана а она нам омогућава напад. Веруjем да ћемо брзо да направимо разлику. Лепо jе играти у Мађарскоj, у Арени коjа jе сjаjна. Надам се да ће бити и наших навиjача да нас подрже.

Никола Дедовић jе против Руса дебитовао на Европском првенству:

- Уживам што сам са овом екипом, што сам овде и хоћу да дам максимум. Имамо велики мотив, олимпиjска виза га не умањуjе. Румуне ћемо победити и волео бих да им од старта ставимо до знања шта ће да буде. Ово jе већ почетак припрема за четвртфинале а они ће сигурно мислити на утакмицу са Русима коjи им значи све.

 

Tagovi

Komentari (0)