Ватерполо: Српска репрезентациjа пета на свету

Србиjа - Аустралиjа 13:9 (6:1, 3:2, 1:2, 3:4)

Базен Намбу универзитета. Гледалаца 2000. Судиjе: Вилис (Jужна Африка) и Дерву (Француска). Играч више: Србиjа 11 (7), Аустралиjа 12 (3). Петерци: Србиjа 1 (1), Аустралиjа 1 (1).

СРБИJА: Ристичевић, Мандић 1, В.Рашовић 1, Ранђеловић 1, Ћук 4, Лазић 1, Вицо, Дедовић, Jакшић, Драшовић 1, Стоjановић, С.Рашовић 4. Добожанов. Селектор Савић.

АУСТРАЛИJА: Денерлеj, Кембел 1, Г.Форд 1, Каjес 1, Пауер, Л. Едвардс 1, Роач, Jангер 2, А.Форд 2, Пут, Хоjден, Б.Едвардс 1, Хрисантос. Селектор: Фатовић.

 Screen Shot 2019-07-27 at 4.54.26 PM.png

 

Српски ватерполисти су победом против Аустралиjе освоjили пето место на Светском првенству у Гванџуу. То jе реалан пласман за екипу коjа jе у шест утакмица забележила четири победе (jедну на петерце) и по jедан реми и пораз у четвртфиналу против Шпаниjе.

Две четвртине jе Србиjа деловала можда и наjбоље на турниру.Игра без грешке, у одбрани заустављени Каjес и Jангер а напад jе водио сjаjни капитен Ћук.  Голови су се ређали као на траци, било jе 6:0 да би три секунде пре првог одмора Кембел смањио. Предност Србиjе jе 2,5 минута пред велики одмор износила 9:1. Тек тада су Аустралианци дошли до даха.

У трећоj четвртини jе Србиjа пала, неке судиjске одлуке су биле дискутабилне. Ривал jе смањио на 10:5, почетком последњег дела jе било и 10:7. Тада jе Ћук четвртим голом поставио ствари на своjе место, а потом су Ристичевић и Виктор Рашовић два пута били сjаjни асистенти Страхињи Рашовићу, наjбољем нашем стрелцу на турниру, за коначан триjумф.

Селектор Деjан Савић jе кратко прокоментарисао утакмицу:

- Почетак jе био у нашу корист у свим сферама. После смо имали необjаснив пад. Фатовић jе тражио пресинг због велике разлике. На краjу смо мало и чували резултат. Ниjе jош време за коналну анализу, главе су вруће.

Страхиња Рашовић jе био све време турнира у голгетерскоj форми, постигао jе 17 голова:

- Личили смо на сусрет са Грчком, тако се игра за Србиjу. Увек постоjе жеља и мотив, jедино против Немаца то ниjе тако изгледало. Одиграли смо мушки и тако треба увек да буде. Много нам значи триjумф, сада смо искусниjи. Направили смо искорак у кариjерама. Следећи пут, ако га буде, веруjем да ћемо бити jош бољи. Можемо да играмо са сваком екипом нс свету. Остаjе жал због пораза у сусрету са Шпаниjом, тада jе требало да будемо наjбољи, да будемо као што смо били данас.

Капитен Милош Ћук:

- Прво полувреме jе показатељ да ова екипа може много и да смо могли више на првенству. Ипак неискуство jе утицало да не играмо за медаљу. Свима jе жао због тога. Ипак смо поправили утисак добро смо данас играли. Даjе нам све ово наду да имамо шта да тражимо на следећим такмичењима, да се боримо увек за медаљу. Ово jе било наjнеизвесниjе такмичење од када пратим ватерполо. Конкуренциjа ће бити jош жешча, видеће се то у Будимпешти. На нама jе да исправљамо грешке и да следеће године будемо како треба.

Репрезентациjа упонедељак рано уjутру авионом креће из Сеула преко Абу Дабиjа за Београд. Долазак се очекуjе око 11.40 часова.

 

Tagovi

Komentari (0)

Повезане вести