Ватерполо: Србиjа у четвртфиналу Светског првенства!

Србиjа - Грчка 9:3 (3:1, 3:2, 0:0, 3:0)

Базен Намбу универзитет. Гледалаца 500. Судиjе: Маргета (Словениjа) и Молер (Аргентина). Играч више: Србиjа 9 (7), Грчка 10 (0). Два играча више: Грчка 1 (1).

СРБИJА: Ристичевић, Мандић 4, В. Рашовић 1, Ранђеловић, Ћук, Лазић 2, Вицо, Дедовић, Jакшић, Драшовић, Стоjановић 1, С.Рашовић 1, Добожанов. Селектор: Савић.

ГРЧКА: Тердевас, Генидунас, Скумпакис, Папанастасиjу, Фунтулис 1, Капотис, Дервишис, Аргиропулос, Мурикис, Коломвос 1, Гунас 1, Влахопулос, Галанидис. Селектор: Влахос.

PKSKO2019071700349.jpeg

Одличном игром ватерполисти Србиjе су победили Грчку 9:3 и са пет бодова освоjили прво место у групи. Наш тим сада има три дана одмора, наредни меч ће играти у уторак са победником сусрета Шпаниjа - Jапан.

Србиjа jе предвођена одличним Ристичевићем и Мандићем доминирала од самог почетка. После гола Мандића, Грци су изjедначили а до краjа четвртине браћа Рашовић су обезбедили предност 3:1. Грци су у другоj четвртини у прва три минута постигли два гола чиме су остали у игри за резултат али до краjа сусрета нису погодили мрежу сигурног Ристичевића.

У другоj четвртини на повреду се пожалио Страхиња Рашовић.  Интереантна jе била трећа четвртина. Без голова и само два избачаjа српских играча у последњих 90 секунди. Грци то нису искористили.

Све jе било и дефинитивно решено у 80 секунди последњег дела. Две бомбе Манића и затим одлична асистенциjа Виктора Рашовића Лазићу за коначних 9:3. До краjа пуних пет минута ниjе било голова и jедним и другима jе било jасно да jе питање победника решено много раниjе.Интересантан моменат jе био и када jе признат гол Грцима иако jе свима било видљиво да лопта ниjе прешла гол линиjу. Судиjа Маргета jе користио вар и донео исправну одлуку, погодак jе поништен-

- Озбиљна представа Србиjе са играчем мање. То jе важан сегмент када се игра против екипе каква jе Грчка jер може да дође у проблем са искључењима. Допринело jе ово победи. Ова победа ништа, не значи, не смемо да полетимо. Jош ништа нисмо урадили - рекао jе Деjан Савић.

Сава Ранђеловић:

. Искрено сам очекивао да буде тешка утакмица.Све смо урадили у одбрани што смо желели, нису дали гол пуне две четвртине. Тек сада следи праве утакмице. Има времена да се што боље припремимо за ривала а мислим да ће то бити Шпаниjа.

Страхиња Рашовић:

- Нисам очекивао овако убедљиво а то jе доказ да можемо да урадуимо нешто. Ни случаjно нема еуфориjе, мормо да останемо на земљи, да се припремимо и да у четвртфиналу одиграмо jош боље. Одбрана jе главна у нападу ћемо увек нешто да урадимо.

Димитриjе Ристичевић :

- Наш адут jе увек одбрана. Данас jе била одлична, са играчем мање смо се добро бранили. Оставили смо их на три гола а то репрезентациjу каква jе Грчка ниjе ни мало лако да се уради. Сада имамо времена да предахнемо али и да се припремимо за наредни меч. Веруjе да ће то да буде Шпаниjа а нама jе наjважниjе да задржимо овакав ритам и да будемо jош бољи. И веруjем да ће тако да буде.

 

Tagovi

Komentari (0)